U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Steun Crackerjacks en Pigeons bij verkiezing 'Vereniging van het Jaar'

Terug naar overzicht

Steun Crackerjacks en Pigeons bij verkiezing 'Vereniging van het Jaar'

9 mei 2018 10:08:00

Twee basketbalverenigingen zijn nog serieus in de race om 'Vereniging van het Jaar' te worden. Bij deze verkiezing zijn sport-­ en cultuurverenigingen uitgedaagd hun verenigingsverhaal te delen via verenigingvanhetjaar.nl. De verenigingen met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen.

Namens de Nederlandse basketbalgemeenschap maken Crackerjacks en Pigeons een goede kans om zich in elk geval tot 'Gemeentewinnaar' te laten kronen. Daardoor zijn deze twee verenigingen ook in de race om in hun provincie de sport- of de cultuurvereniging met de hoogste score te worden. Een vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiezen zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september.

In totaal hebben er twaalf basketbalverenigingen meegedaan, waarvan er negen serieus werk hebben gemaakt van het vergaren van stemmen. Er kan nog t/m 20 mei worden gestemd. Klik hier om te stemmen.Zoals het er nu voorstaat maken Crackerjacks (Utrecht) en Pigeons (Gelderland) kans om in hun provincie hoge ogen te gooien. Het zou mooi zijn als beide clubs de komende dagen er nog wat extra stemmen bij krijgen. Vandaar dat beide verenigingen op deze plek de gelegenheid krijgen om zich kort te presenteren. Hoe mooi zou het zijn als een basketbalvereniging uiteindelijk  'Vereniging van het jaar' wordt.

Crackerjacks
We zijn er bijna! Help ons aan de verkiezing ‘Vereniging van het jaar’ en stem op basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort. Nu is het tijd dat een basketbalvereniging in de spotlights komt. Het lukte ons al om ‘Amersfoortse sportvereniging van het jaar 2017’ te worden. Wat zou het geweldig zijn om basketball landelijk nog meer op de kaart te zetten. Daar doen we het voor! Alle stemmen helpen, doe mee en geef ons het laatste zetje. Als het lukt om vereniging van het jaar te worden, organiseren wij als dank een basketbaltoernooi, voor iedereen toegankelijk en zonder deelnamefee. En maken vervolgens samen met jou/je team/je vereniging nog meer reclame voor de leukste sport van Nederland: basketball. Stem op Crackerjacks!

Pigeons
Pigeons uit Duiven bestaat dit jaar 40 jaar. Het is een levendige vereniging waar dankzij de leden en het bestuur, continu beweging in zit. Er worden naast basketbal, regelmatig andere activiteiten georganiseerd om het verenigingsgevoel te vergroten, zoals (het verzorgen van) clinics, toernooien, feesten of zelfs een uitstapje om een eredivisiewedstrijd te bekijken. Pigeons is bijna verdrievoudigd in het ledenaantal en nog steeds komen er nieuwe leden bij. Er wordt op alle fronten samengewerkt en gezocht naar sponsoren om de teams te voorzien van allerlei benodigdheden om de sport zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Ook zet Pigeons zich in voor verschillende goede doelen in binnenland en buitenland.  Jong, oud, man, vrouw, handicap, het maakt allemaal niet uit. Iedereen hoort erbij en samen zijn wij Pigeons! De gezelligste Basketbalvereniging van de Liemers! 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF