U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Verwerkersovereenkomst tussen NBB en Sportlink

Terug naar overzicht

Verwerkersovereenkomst tussen NBB en Sportlink

26 juni 2018 11:23:54

De NBB heeft met Sportlink een verwerkersovereenkomst afgesloten die betrekking heeft op het pakket dat de NBB bij Sportlink afneemt, waaronder Sportlink Club, het mDWF en de app, waar alle verenigingen gebruik van maken. Voor deze onderdelen hoeft een vereniging zelf geen verwerkersovereenkomst af te sluiten met Sportlink. Een vereniging dient dit wel te doen voor eventuele aanvullende modules die zij direct bij Sportlink afneemt, bijv. Club Boekhouding, Club Mobiel of Club Website. Sportlink heeft hierover alle betreffende verenigingen geïnformeerd. Mocht je deze informatie niet hebben ontvangen of gemist hebben, neem dan contact op met Sportlink.

In de verwerkersovereenkomst die de NBB met Sportlink heeft afgesloten is vastgelegd dat we hebben afgesproken dat Sportlink de verwerker is van persoonsgegevens, als eigenaar van het systeem, en dat de NBB en haar verenigingen de verantwoordelijke zijn voor de verwerking. Dat wil zeggen dat Sportlink alleen die gegevens verwerkt waartoe ze van ons en/of verenigingen opdracht krijgt. Daarbij nemen ze alle nodige veiligheids- en beschermingsmaatregelen in acht, incl. alleen toegang voor medewerkers waarvoor dit nodig is. Tot slot is aangegeven dat wanneer de overeenkomst tussen Sportlink en de NBB ophoudt te bestaan, Sportlink alle gegevens retourneert aan de NBB dan wel vernietigt.

Dit betekent dat wij, NBB en haar verenigingen, dus bepalen welke persoonsgegevens we registreren/verwerken. Vanuit de NBB registreren we alleen die gegevens die noodzakelijk zijn voor onze doelen en werkzaamheden. Indien je hier vragen over hebt, neem dan contact op met Dennis Bouwmeester via dennis.bouwmeester@basketball.nl en 030-2020130.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF