U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Leden werven voor je vereniging via de Nationale Sportweek en AH Sportactie

Terug naar overzicht

Leden werven voor je vereniging via de Nationale Sportweek en AH Sportactie

30 juli 2018 12:59:00

Na de zomer is het weer zover. Van 15 t/m 29 september wordt de Nationale Sportweek georganiseerd met daaraan gekoppeld de Albert Heijn Sportactie. Heb je zin in een groot sportfeest? Ben jij met jouw basketbalvereniging op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je vereniging meer en breder onder de aandacht. Grijp je kans via De Nationale Sportweek en de AH Sportactie.

De Nationale Sportweek
Van 15 t/m 29 september kan heel Nederland weer genieten van de Nationale Sportweek. We gaan met z’n allen bewegen en sporten. Er worden allerlei sportieve activiteiten en speciale evenementen georganiseerd om sport in de etalage te zetten. Als basketbalvereniging een mooie kans om de deur open te zetten! Dit jaar is het extra groot feest! Het is namelijk de 15e keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd! Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

In 2018 zijn er maar liefst vijf steden die als hostcity een thema omarmen. Deventer geeft bijvoorbeeld aandacht aan de bedrijfssport en Groningen gaat actief aan de slag met de sportieve opening van het nieuwe schooljaar. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten, zoals de opening van het parlementaire jaar in Den Haag en een nacht van de sport op 29 september: de #BeActiveNight.

AH Sportactie: ‘Ontdek de sport die bij je past’
Tijdens de AH Sportactie komen mensen daadwerkelijk basketballen op de vereniging. Na het succes van 2017 vindt er in 2018 weer een AH Sportactie plaats. De cijfers van vorig jaar liegen er niet om: de eerste AH Sportactie (2017) was een fantastisch succes. Meer dan 40.000 sporters wisselden hun zegeltjes in om 331 verschillende sporten te ontdekken. Van 17 t/m 30 september ontvangen Nederlanders in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl bij de deelnemende verenigingen. Voor de AH klanten is dit concept een laagdrempelige manier om kennis met maken met een sport.  Kortom: bedenk voor jouw vereniging leuke activiteiten, zodat je potentiële leden gastvrij kunt ontvangen en zij volop sportplezier beleven op jouw vereniging!

Meedoen?
Heb je interesse om deel te nemen aan één van of beide acties? Maak dan een profiel aan op www.clubprofiel.nl. Op deze website kun je aangeven aan welke actie je deelneemt, welke doelgroep je als vereniging wil aantrekken en met welk aanbod je dat gaat doen.

Tips en Tricks
Wil je namens de vereniging aan de slag met één van deze acties, maar weet je nog niet helemaal hoe? Bekijk hier onze tips en tricks op het gebied van ledenwerving. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF