U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Barons uit Breda maakt werk van een gezonde sportkantine

Terug naar overzicht

Barons uit Breda maakt werk van een gezonde sportkantine

13 september 2018 15:04:00

Basketbalvereniging Barons uit Breda maakt werk van gezonde voeding in de sportkantine. Het is de eerste Nederlandse basketbalvereniging die een Zilveren Certificaat heeft gekregen van Team Fit voor deelname aan het project ‘de Gezonde Sportkantine’. Weer een mooi voorbeeld van een Good Practice die navolging verdient. Inmiddels is wethouder Miriam Haagh langs geweest bij Barons om de prijs uit te reiken aan Anita Kok van Barons.

Sameen met Cecile Dubois en Irene Walk van Team Fit heeft Kok zich de afgelopen maanden hard gemaakt voor een gezonde sportkantine bij haar club. De Gezonde Sportkantine is een initiatief van Team Fit en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Anita Kok is moeder van twee kinderen die basketballen bij Barons en is zeer betrokken bij de club. Barons slaagde erin een ‘niet zo heel erg schoon hok’ met hulp van de gemeente om te toveren in een gezellige kantine die weer goed wordt gebruikt. Als vrijwilligster zorgt Kok voor de planning van de barbezetting en is initiator van de Gezonde Sportkantine.

Gezonde consumpties
Vanuit haar werk kwam ze in contact met het project van Team Fit en maakte vervolgens het bestuur van Barons enthousiast om ermee aan de slag te gaan. Het menu in kantine van Barons is aangepast en aan het gebruikelijke aanbod zijn gezonde consumpties toegevoegd, zoals tomaatjes en tosti’s met volkoren of maisbrood van de bakker. In de winter wordt soep gemaakt van verse groenten. Een kop soep kost maar € 2,50 en als een heel team soep besteld is het nog een euro goedkoper. De verse soep van Barons draagt bij aan de teambuilding en is ook nog eens gezond.

Ook bij de minder gezonde waren is een aanpassing gemaakt. Het kopen van snoep wordt ontmoedigd door de prijzen te verhogen. Er worden nog steeds candybars verkocht, maar dan wel kleinere. Dat geldt ook voor energydranken. Het is te krijgen, maar in kleinere flessen. Daarnaast staan er altijd karaffen water op de bar, waarin fruit wordt gedaan, zoals citroen, appel en munt. Daar mag iedereen gratis van pakken, net als van de grote schaal met bananen, appels en mandarijnen dat op de bar.

Klik hier voor meer informatie over de Gezonde Sportkantine van Team Fit.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF