U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Week van de Scheidsrechter 2015 | VSK-nieuwsbrief - Thema-editie

Terug naar overzicht

Week van de Scheidsrechter 2015 | VSK-nieuwsbrief - Thema-editie

3 oktober 2015 13:02:00

Van 3 tot en met 11 oktober is de Week van de Scheidsrechter, hét moment om alle basketballscheidsrechters in het zonnetje te zetten en te waarderen voor hun inzet. VSK-ambassadeur Cees van Rootselaar roept in zijn videocolumn iedereen op mee te doen, want: zonder scheidsrechters, geen wedstrijden en geen sportplezier.

De Week van de Scheidsrechter is de aanleiding van deze VSK-nieuwsbrief thema-editie, die volledig in het teken staat van arbitrage. We interviewden EK-scheidsrechters Antio Sinterniklaas (EK Mannen) en Saskia Warmerdam (EK Rolstoelbasketball), spraken met Edith Oudshoorn over haar 3x3 carrière en met aanstormend talent Vincent van Straten over zijn ambities. Met VBC Akrides blikten we terug op de campagne 'Onze Scheids, Mijn Held', waarmee ze €5.000,- wonnen en maakten de balans op van hoe het nu gaat.

Vijf verhalen, vier scheidsrechters die ooit bij hun club begonnen en nu aan de top staan of daar hard naartoe op weg zijn, één vereniging die zijn arbitragezaakjes goed voor elkaar heeft. Lees, geniet, deel en waardeer. Doe mee met de Week van de Scheidsrechter en deel het met #scheidsbedankt!

Antio Sinterniklaas: "Natuurlijk hoop je altijd op meer
wedstrijden"

INTERNATIONAAL TOPARBITER DEELT ERVARING MET NEDERLANDSE COLLEGA'S
Antio Sinterniklaas floot vorige maand op EuroBasket 2015. De Nederlandse toparbiter vond dat een hele eer. Het is, net als de FIBA, tevreden over zijn prestaties. Bovendien is Antio een bijzondere ervaring rijker. Eentje die hij graag deelt met zijn collega-scheidsrechters.

Lees verder...

Voor basketbalscheidsrechters die durven dromen

DE ONGELOFELIJKE BLIKSEMCARRIÈRE VAN EEN NEDERLANDS TALENT
Fluiten op grote toernooien als EK-kwalificatie, Europese Spelen, World Tour en EK. Wat voor veel arbiters een droom is, zie jij werkelijkheid worden. In één jaar tijd. Terwijl je pas vijf jaar fluit. Het leest als een jongensboek. Alleen ben je vrouw. Een heel jonge zelfs. Het is het verhaal van Edith Oudshoorn, die nu naar de Olympische Spelen wil. Een basketbalscheidsrechter die durft te dromen.

Lees verder...

VBC Akrides blijft bovenop arbitrage zitten

VAN VICE-VOORZITTER MOGEN REGELS LAGERE NIVEAUS SIMPELER
In 2013 verdiende VBC Akrides een mooie prijs vanwege zijn scheidsrechtersbeleid. Er was een wedstrijd uitgeschreven rondom de campagne 'Onze Scheids, Mijn Held!'. De IJmuidenaren ontvingen voor hun prestatie destijds een cheque van €5.000,-. Vice-voorzitter Jos Meijer vertelt over wat er met die prijs is gebeurd en hoe het er op zijn club voor staat met de scheidsrechterszaken.

Lees verder...

Saskia Warmerdam geniet van haar loopbaanswitch

VAN MANNENEREDIVISIE NAAR PARALYMPISCHE SPELEN
Saskia Warmerdam is Nederlands bekendste vrouwelijke basketbalscheidsrechter. Jarenlang floot ze in de manneneredivisie. Daarna maakte ze de switch naar het rolstoelbasketbal. Die keuze legde haar geen windeieren. Ze brak al snel door op internationaal niveau. In 2012 maakte ze in Londen haar paralympische debuut. Deze zomer was ze ook actief op het EK in Worcester, waar beide Nederlandse teams zich kwalificeerden voor de Paralympics van 2016. Wellicht dat Saskia ook in Rio de Janeiro weer als IWBF-arbiter aanwezig is.

Lees verder...

"Ik fluit om basketbal zo mooi te laten zijn als het is"

BASKETBALLIEFHEBBER VINCENT VAN STRATEN WIL TOPARBITER WORDEN
Vincent van Straten kreeg op jonge leeftijd de smaak van het fluiten te pakken. Hij bleek er talent voor te hebben, genoeg om er z'n eigen spelersloopbaan voor opzij te zetten. Toen leek een auto-ongeluk roet in het eten te gooien. Maar Vincent knokte zich terug.

Lees verder...


Met dank aan Michel Kriek, voor het afnemen van de interviews en het schrijven van de verhalen, en dank aan de geïnterviewden voor het delen van hun verhaal. #scheidsbedankt


Aanmelden voor de VSK-nieuwsbrief kan via deze pagina.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF