U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Week van de Scheidsrechter 2018 van 6 t/m 14 oktober

Terug naar overzicht

Week van de Scheidsrechter 2018 van 6 t/m 14 oktober

28 september 2018 10:11:00

Zonder scheids geen wedstrijd, zonder teams geen competitie, zonder spelers geen team… Kortom, we hebben elkaar nodig. Het is goed om bij de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van een scheidsrechter stil te staan tijdens de Week van de Scheidsrechter (6 t/m 14 oktober). Zo'n blijk van waardering, hoe groot of klein dan ook, geeft de scheidsrechter meer dan voldoende energie om er weer een mooi seizoen van te maken!

Al sinds 2012 worden in de eerste volledige week van oktober de scheidsrechters in de sport in het zonnetje gezet tijdens de Week van de Scheidsrechter. Tijdens de editie van 2017 werd de campagne 'Basketbalscheids: Goede beslissing' gelanceerd waarbij de NBB gedurende het hele jaar de verschillende disciplines en aspecten van het scheidsrechtersvak uitlichtte. 

Verenigingsscheidsrechter van het jaar
Tijdens de Week van de Scheidsrechter 2017 werd al aangekondigd dat in 2018 de eerste verenigingsscheidsrechter van het jaar wordt verkozen. In de afgelopen periode hebben verenigingen kandidaten voor deze titel kunnen aandragen. Er zijn uit alle inzendingen vijf kanshebbers gekozen waar vanaf 3 oktober op gestemd kan worden via basketball.nl. De uitslag van de verkiezing wordt tijdens de Week van de Scheidsrechter bekend gemaakt. 

Spreek je waardering uit!
De Week van de Scheidsrechter is hét moment om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Ook jullie kunnen hieraan meedoen! Vaak kan al met een klein gebaar een groot effect worden bereikt. Denk daarbij aan:

  • Een presentje voor de scheidsrechters (chocolade, bidon, boek, ...)
  • Een (ansicht)kaart waarop spelers en speelsters een bedankje schrijven
  • Speciale aandacht voor de scheidsrechter tijdens het voorstellen van de teams
  • Een erehaag met applaus voor of na de wedstrijd

Zo’n actie tijdens deze week is een mooi gebaar, maar het is natuurlijk nog leuker als iedereen er van mee kan genieten. Daarom roepen wij jullie op om jullie actie te delen op social media, gebruik in je bericht de hashtag #scheidsbedankt en tag de NBB via Facebook, Twitter of Instagram. Zo kunnen wij heel basketballend Nederland laten zien dat wij trots zijn op onze scheidsrechters!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF