U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Jubilaris DAS en Nino Neeleman in het zonnetje gezet

Terug naar overzicht

Jubilaris DAS en Nino Neeleman in het zonnetje gezet

15 januari 2019 14:14:00

DAS uit Delft heeft afgelopen zondag met ‘DAS Lustrum Ball’ het 50-jarig bestaan van de club gevierd. Als blijk van waardering voor wat DAS de afgelopen vijftig jaar in de stad Delft en de omliggende regio op basketbalgebied heeft betekend, kreeg DAS-voorzitter Rienk Bijlsma uit handen van NBB-bestuurslid Jaap van der Put symbolisch een aantal speciale jubileumballen uitgereikt.

Namens de NBB zette Antoine Pannen vervolgens Nino Neeleman in het zonnetje (foto hieronder). Hij werd in 2018 gekozen tot ‘Verenigingsscheidsrechter van het jaar’. Neeleman van DAS kreeg veruit de meeste stemmen (53 procent) bij de online verkiezing die de NBB tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseerde. Voor zijn uitverkiezing kreeg de scheidsrechter van DAS een door NBB-partner PEAK samengesteld prijzenpakket, bestaande uit een rugzak met twee shirts, een jack, sokken en een broek. In een eerder stadium had PEAK al shirts beschikbaar gesteld aan de vijf finalisten, bedruk met het verenigingslogo.

In zijn toespraak aan DAS zei Van der Put: “Namens de Nederlandse Basketbal Bond feliciteer ik iedereen bij DAS van harte met dit prachtige jubileum van vijftig jaar. Een echte topprestatie waar we met elkaar ook even officieel stil bij moeten staan. Dat is dan wel een beetje tegen jullie principes, denk ik, want zoals ik en velen met mij de Delfste All Stars ervaren hebben, is er altijd beweging gewenst. Niet alleen in de zaal, maar ook in het clubhuis, de kantine of aan de vergadertafel. Altijd in beweging willen blijven en zeker niet stil blijven staan, zit in de aard van de mensen uit Delft. Het is tenslotte niet voor niks ook een leus van de gemeente: Delft, stad in beweging.”


Jaap van der Put overhandigt Rienk Bijlsma de jubileumballen.

Volgens Van der Put is DAS met driehonderd leden een club ‘die tegen een stootje kan’. “Dat heeft het verleden wel bewezen, waardoor DAS nog steeds tot een van de grotere en actievere clubs binnen de bond behoort. De afgelopen tien jaar zijn het vooral de vrouwen geweest die op landelijk niveau de vereniging glans gaven. Het streven naar ontwikkeling blijft een fijne karaktertrek die nog steeds bij de vele teams waar te nemen is. Competitie spelend met 27 teams en uitkomend in de landelijk promotiedivisie bij de vrouwen en de eerste divisie bij de mannen, en met een U22 team in de tweede divisie, is er  voor elk wat wils, want iedereen is per slot van rekening een ster bij DAS. Met het gelijknamige zwart witte gestreepte dier in het vernieuwde logo gaan we samen met jullie ook de komende jaren nog veel basketbalontwikkeling en plezier maken. De recente verhuizing uit de Brasserskade na ruim veertig jaar naar Scholencombinatie Delfland is natuurlijk nog wel even wennen, maar hopelijk voelt deze nieuwe burcht snel weer aan als een thuis,  waar de DAS-familie het leven en de sport met elkaar blijven delen.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF