U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Workshop met Paul Vervaeck over speelstijl nationale jeugdselecties

Terug naar overzicht

Workshop met Paul Vervaeck over speelstijl nationale jeugdselecties

22 februari 2019 16:21:00

Paul Vervaeck zal op woensdag 8 mei a.s. voor geïnteresseerde coaches uit het hele land een workshop geven over de manier van spelen bij de nationale jeugdselecties aan de mannenkant. De Belg Vervaeck was afgelopen zomer hoofdcoach van de Orange Lions U18 die bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie goud wonnen en daardoor promoveerden naar het hoogste Europese niveau. Ook komende zomer is Vervaeck weer bondscoach van de Lions U18.


Foto FIBA

De drie uur durende workshop op woensdag 8 mei heeft als titel ‘Nationale jeugdselecties; motion offense en ritme als halfcourt principe’. De clinic maakt deel uit van de workshops die Marco van den Berg, hoofdcoach van het nationale opleidingsprogramma Orange Lions Academy, eenmaal per maand organiseert voor belangstellende (jeugd)basketbalcoaches. Van den Berg laat graag iedereen meekijken in de keuken van het opleidingsprogramma aan de mannenkant, dat in de zomer van 2018 met steun van sportkoepel NOC*NSF en Topsport Amsterdam van start is gegaan.

Van den Berg verzorgt 8 mei zelf eerst een korte inleiding, waarna Vervaeck het het podium neemt om de motion offense die als opleidingsleidraad voor de jongenslijn dient, te introduceren De locatie is nog niet bekend. Er wordt gezocht naar een sporthal in het zuiden van Nederland. Klik hier om je aan te melden.

Wil je als trainer/coach op de hoogte blijven van al het nieuws en clinics? Meld je dan aan voor 'De coachbox', de nieuwsbrief voor basketbaltrainers en -coaches. 

Inmiddels zijn er al twee workshops in Sporthallen Zuid geweest. Op 16 januari was het thema 'De bal wordt snel' en op 6 februari ging de clinic van Van den Berg over ’timing en spacing’. Beide workshops trokken veel belangstelling. De twee workshops zijn hieronder terug te kijken.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF