U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Themabijeenkomsten over visie op speelwijze nationale jeugdselecties

Terug naar overzicht

Themabijeenkomsten over visie op speelwijze nationale jeugdselecties

21 mei 2019 13:50:00


Marco van den Berg met een deel van de selectie van de Orange Lions Academy.

Hoofdcoach Marco van Berg van de Orange Lions Academy, het nationale opleidingsprogramma aan de mannenkant, verzorgt voor trainer/coaches een aantal interessante themabijeenkomsten. Dat gebeurt in de maanden en juli als de nationale jeugdselecties zich aan het voorbereiden zijn op de Europese titeltoernooien komende zomer. Het zijn een unieke en inspirerende bijeenkomsten over de visie op de speelwijze van de jeugdselecties en hoe die tot stand komt. De locatie is het Indoor Sportcentrum in Landsmeer.

De themabijeenkomsten worden in twee weekenden gehouden (14 t/m 16 juni en 5 t/m 7 juli) en de deelnemers zullen overal bij moeten zijn om in aanmerking te komen voor licentiepunten. Ter voor bereiding op het weekend wordt de deelnemers gevraagd op de vrijdag een eigen presentatie te verzorgen over het onderwerp dat tijdens het weekeinde wordt behandeld. Op de zaterdag zal Marco van den Berg zijn visie op het onderwerp geven dat binnen het programma van de nationale jeugdteams aan de orde komt en in de middag is het tijd voor verdieping in discussievorm. Op zondag wordt teruggeblikt en ingegaan op wat er is geleerd en op welke wijze coaches daar zelf mee verder kunnen.

De themabijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor BT4 coaches (in opleiding). Om een maximale interactie te realiseren is het aantal coaches dat per weekend deel kan nemen vastgesteld op vijftien. Meld je dus snel aan als je deze unieke mogelijkheid om een kijkje in de keuken te krijgen en mee te praten niet aan je voorbij wilt laten gaan.

Themabijeenkomst 1: Ballscreen, aanval en verdediging in relatie tot teamwork
Vrijdag 14 juni: 18.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 15 juni: 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur
Zondag 16 juni: 10.00 tot 12.00 uur

Themabijeenkomst 2: Zone, aanval
Vrijdag 5 juli: 18.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 6 juli: 12.00 tot 14.30 uur
Zondag 7 juli: 12.00 tot 14.30 uur

De kosten per persoon voor deelname per weekend bedragen 30 euro. Wanneer je aanmelding is geaccepteerd, wordt je geïnformeerd over wat er van je wordt verwacht. Meld je uiterlijk 31 mei 2019 aan, maar wees er snel bij, want vol is vol. Je kunt erbij zijn door via deze link het aanmeldingsformulier in te vullen en de deelnemersbijdrage over te maken.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF