U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » BC Triple Threat volgt Crackerjacks op als 'Club van het Jaar'

Terug naar overzicht

BC Triple Threat volgt Crackerjacks op als 'Club van het Jaar'

20 juni 2019 14:57:00

Voor het tweede jaar op rij is een basketbalvereniging gekozen tot 'Club van het Jaar' in de sport. Nadat Crackerjacks uit Amersfoort in 2018 de allereerste landelijke verkiezing won, is die eer nu voor basketbalvereniging Triple Threat. De club uit Haarlem was al provinciewinnaar in de categorie sport namens de provincie Noord-Holland. Basketball Nederland is ongelooflijk trots dat opnieuw een basketbalvereniging zich op bijzondere wijze weet te onderscheiden. Klik hier voor het artikel over Triple Threat dat het AD maakte.

Triple Threat kreeg de uitverkiezing te horen na de juryavond waar de Haarlemse vereniging, samen met alle andere provinciewinnaars, hun clubverhaal mochten pitchen voor de jury. In de cateogorie cultuur ging de eerste prijs naar Musicalvereniging Music All Enschede. Naast de titel worden de winnaars beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de club. En om de clubs extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor de verenigingen.

In maar liefst 86 procent van alle gemeenten in Nederland deden clubs mee aan de verkiezing, een initiatief van NOC*NSF en de Rabobank. De provinciewinnaars werden bepaald op basis van het aantal stemmen gedeeld door het aantal leden. Alle provinciewinnaars (zowel sport als cultuur) werden vervolgens uitgenodigd om hun vereniging te komen presenteren aan de jury en de andere winnaars. De provinciewinnaars in de categorie sport deden dat bij NOC*NSF op Papendal. Elke vereniging werd getoetst worden op thema’s als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel werd vervolgens de ‘Club van het Jaar 2019’ in de sport en op het gebied van cultuur gekozen.

Dat werd in de sport dus Triple Threat, volgens de jury een 'club met een enorme impact', zo blijkt uit het juryrapport:

De jury heeft vele malen kippenvel gekregen tijdens het gesprek met Triple Threat en vat de vereniging als volgt samen: 'Triple Threat is een way of life, een tweede familie. Voor sommigen zelfs de enige familie die ze hebben'.

Triple ThreaT ligt in Schalkwijk, een zogenoemde achterstandswijk in Haarlem. Een groot deel van de jeugd groeit er op met het gevoel dat zij achtergesteld zijn en eigenlijk niet thuis horen in deze samenleving. Jongeren voelen zich onbegrepen, ongehoord en zijn gefrustreerd. Vaak resulteert dit in het zich afzetten tegen de samenleving en alle vormen van autoriteit.

Triple Threat wil die vicieuze cirkel doorbreken door zich te richten op de talenten en kwaliteiten die ieder persoon bezit. Iedereen is daarom welkom, het is een hechte en inclusieve sportclub. De oprichters zijn zelf rolmodellen voor de jeugd. Jongens en meiden kijken naar ze op, willen ook zo zijn. En Triple Threat biedt hen die kans.

Door basketball wordt de jeugd duidelijk gemaakt dat er kansen genoeg liggen. Kansen verzilveren gaat alleen wel gepaard met discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. En juist dat is wat je meekrijgt als lid van Triple Threat. Het is mooi als je basketbaltalent hebt, het is veel mooier als je je als mens weet te ontwikkelen. Wat jongeren bij de vereniging leren, vertalen ze zelf naar het dagelijks leven.

De vereniging is hét voorbeeld van een club die impact in de maatschappij realiseert. Door het bestaan van de vereniging krijgen jongeren perspectief en waarden. Ze hebben de mooie ambitie om over een aantal jaar een eigen accommodatie te hebben waarin ze in alle behoeftes van hun leden kunnen voorzien. Kortom, Triple Threat is de titel ‘Club van het Jaar’ dan ook meer dan waard.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF