U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » We winnen allemaal met sportplezier! | VSK-nieuwsbrief | Thema-editie

Terug naar overzicht

We winnen allemaal met sportplezier! | VSK-nieuwsbrief | Thema-editie

4 maart 2016 11:11:00

Sportplezier, dát is waar het uiteindelijk om draait in de sport. Dat vinden ook de vijf basketballers die we over hun ervaringen laten vertellen. Sportplezier is dé reden waarom je actief blijft als basketballer, coach, scheidsrechter, bestuurder, vrijwilliger, fan, etc. Zelf ben ik al 25 jaar als basketballer en zo’n tien jaar als coach actief. Omdat het zo leuk is!

Als NBB staan en gaan we voor sportplezier. Daarom doen we mee aan de sportbrede Week van het Sportplezier, die loopt van 5 t/m 13 maart 2016. In deze speciale editie van de VSK-nieuwsbrief leest u vijf prachtige verhalen over sportplezier. Met dank aan basketbalschrijver Michel Kriek voor het vastleggen ervan.

Wat is voor u sportplezier? Deel het met ons via Facebook of Twitter (@basketballbond), gebruik de hashtag #sportplezier en maak kans op een clinic van VSK-ambassadeur Cees van Rootselaar!

Aan de slag met sportplezier!
Wilt u het sportplezier in uw vereniging of team vergroten? Zet het dan centraal! De NBB kan u hierbij helpen. We bieden handvatten aan via de verenigingsbox, om zelf aan de slag te gaan met een veiliger en plezieriger sportklimaat. Daarnaast is er het verenigingstraject Sportief Coachen, waarbij de vereniging aan de slag gaat met positief coachen. Dat is een speciale methode die aantoonbaar leidt tot betere prestaties, minder afvallers, minder incidenten en... meer plezier. Ook kunt u de STAR-workshop volgen. Daarin staan Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect centraal. Of de thema-avond ‘Lang leve de sportouder’. En neem om te beginnen eens een kijkje op het platform voor ouders en verenigingen Tv-Sportplezier.

Kortom, handvatten genoeg! Interesse? Vragen? Ideeën? Neem met mij contact op via simone.van.den.biggelaar@basketball.nl of 030-7513514.

De NBB is ervan overtuigd: met sportplezier winnen we allemaal! Veel plezier deze week!

Met vriendelijke groet,

Simone van den Biggelaar
Manager verenigingen & opleidingen NBB

Jesper Jobse: "Sport leert je passie en gedrevenheid"

Jesper Jobse is de nummer twee van het Nederlandse 3x3 Basketball en op de wereldranglijst staat hij op plaats 56. De oud-eredivisiespeler heeft al heel wat toernooien gewonnen. Hij werd zelfs al eens derde op de FIBA 3x3 World Tour. Zowel rondom als op het court spat bij hem het sportplezier er vanaf. "Eigenlijk doe ik alles met passie", aldus de energieke international.

Lees verder...

Rolstoelbasketbal lijmde het gebroken hart van Mirjam Zwaan

Mirjam Zwaan was een basketbaltalent dat uiteindelijk niet wist door te breken. Ze stopte ermee. Dat ging met verdriet en onbegrip gepaard. Maar haar club Grasshoppers wilde de Katwijkse voor de club behouden. Ze kreeg het aanbod om mee te helpen aan het vormgeven van het rolstoelbasketbal bij de gerenommeerde opleidingsclub. Die kans bood Mirjam beduidend meer dan ze vooraf had kunnen bedenken.

Lees verder...

Emese Hof schittert en straalt in zonnig Miami

Emese Hof vertrok afgelopen zomer naar Florida om college-basketbal te spelen. Samen met Laura Cornelius komt ze uit voor de University of Miami in de ijzersterke ACC-competitie. Ook al is ze daar als 'freshman', en is het best wennen zo ver van huis, toch weet Emese er te schitteren. Als tijdens het interview enkele familieleden binnenkomen om haar te begroeten, is de ruimte even gevuld met oer-Hollandse gezelligheid. En gezelligheid hoort voor de getalenteerde center net zo bij sportplezier als basketbal.

Lees verder...

Bo Kramer: "Alsof ik de periode van kind naar puber heb overgeslagen"

Bo Kramer speelde vanaf haar vijfde volleybal, net als de rest van haar familie. Daarna droomde ze van eredivisievoetbal in het eerste vrouwenteam van Ajax. Maar in 2012 koos ze voor rolstoelbasketbal. Noodgedwongen. Bo zette haar doorzettingsvermogen en sportplezier in voor haar herstel én haar toekomst. Afgelopen zomer behaalde ze zilver op het EK. Met de Orange Angels senioren. In minder dan vijf jaar tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een topsporter die er alles aan doet om haar gouden droom te verwezenlijken. Bo is 17 jaar.

Lees verder...

Cees van Rootselaar: "Een uitlaatklep heb je nodig om er lol in te houden"

Cees van Rootselaar (49) is voorzitter van de Orange Guardians, de vereniging van oud-internationals die het Nederlandse basketbal een positieve stimulans wil geven. Zelf heeft de goedlachse Heldenaar die amper nodig. Sport is zijn passie en dat straalt van de spelverdeler af. Ook werd hij vele malen landskampioen en speelde hij maar liefst 118 interlands, waarvan enkele tegen de groten der aarde. Hij kan er eindeloos en passievol over vertellen. Niet voor niets is hij ook sportcommentator. Cees heeft het maximale uit zijn basketbaltalent gehaald. Dat kun je gerust zeggen van een man die pas op zijn eenentwintigste voor het eerst in een Nederlands team speelde. En die nog wekelijks strooit met passes en vele ballen erin gooit.

Lees verder...

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF