U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Bestuurderscongres » Bestuurderscongres 2016

NBB en Nevobo bundelen krachten voor bestuurderscongres

Op 4 juni 2016 vond het bestuurderscongres plaats in het Kloosterhotel in Amersfoort. Voor de NBB was het de eerste editie, die samen werd georganiseerd met de Nederlandse volleybalbond (Nevobo), voor wie het de vijfde editie was. Centraal thema van deze editie was Samen Sterk!

Samen Sterk! daagt je uit om in je omgeving te kijken met welke andere sportvereniging, onderwijsinstelling, etcetera je de krachten kunt bundelen om elkaar zo te versterken. Een actueel thema waarover clubbestuurders en –coördinatoren begin juni werden geïnformeerd en geïnspireerd. En een uitgelezen kans om kennis en ervaring met ‘vak’genoten uit te wisselen, van zowel basketbal- als volleybalverenigingen. 

Dagvoorzitter Peter van Veen (directeur Sport & Cultuur gemeente Rotterdam) liet de plenaire sprekers Frank Berteling (directeur NBB), Joëlle Staps (directeur Nevobo), Klaas Dijkstra (BASE), Alfred Maas (Next Volley Dordrecht) en Monique Hampsink (Huis voor beweging) aan het woord. 

Bekijk de presentatie van de plenaire onderdelen.

Deelnemers konden twee workshops naar keuze volgen. De inhoud van die workshops was gevarieerd:

Deelnemers konden tijdens het congres meedoen aan een quiz, waarmee een Apple TV en NBA2K16 te winnen waren. Bekijk de quiz én de antwoorden.

Column Floortje Schoevaart
Het bestuurderscongres werd afgesloten door een column van Floortje Schoevaart, die een terugblik gaf op de dag. Bekijk hieronder haar column.

Lees de column van Floortje Schoevaart.

Social
Bekijk de tweets op @Basketballbond of #SamenSterk om een impressie van de dag te krijgen.

Bekijk de uitnodiging en het volledige programma.

Wil je weten wie er uit jouw omgeving op het congres zijn geweest? Bekijk dan de lijst met deelnemers.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF