U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Nationaal Basketball Congres » Nieuws » Geslaagde derde editie Nationaal Basketball Congres in Almere

Terug naar overzicht

Geslaagde derde editie Nationaal Basketball Congres in Almere

27 november 2017 15:52:00

De Nederlandse Basketball Bond kijkt terug op een geslaagd Nationaal Basketball Congres. Afgelopen zaterdag werd in Topsportcentrum Almere de derde editie gehouden van het congres, dat inmiddels is uitgegroeid tot een nuttige en leerzame basketbaldag die de deelnemers veel heeft te bieden.

De locatie had niet beter gekozen kunnen zijn. Het NBC begon op de plek waar een dag eerder het Nederlands mannenteam een historische prestatie had geleverd door voor het eerst van basketbalgrootmacht Kroatië te winnen. Op de speelvloer van het Topsportcentrum Almere opende voorzitter Francisca Ravestein het NBC, waarna de Algemene Vergadering in de ochtenduren een aantal belangrijke besluiten nam.

Zo werd de begroting voor 2018 goedgekeurd en stemde de vergadering voor een ingebracht voorstel van de stichting Nederlands Mannen Team om de bondscontributie per lid eenmalig met één euro te verhogen. Die extra bijdrage is bedoeld als ondersteuning van het programma van de Orange Lions.

Daarnaast was er nog een aantal benoemingen en werd afscheid genomen van twee gewaardeerde commissieleden. Bondsbestuurslid Jelle Witvoet, vicevoorzitter en  o.a. portefeuillehouder topsport mannen en sportiviteit en respect, werd herkozen. Verder benoemde de Algemene Vergadering Marcel Müller en Peter Enthoven tot respectievelijk voorzitter en lid van de Financiële Commissie van de NBB. Müller is de opvolger van Gé Gijzenij, die tijdens de AV bij zijn afscheid werd onderscheiden met de Bondsspeld. Ook Huub van Eembergen legde zijn functie als lid van de Financiële Commissie neer.

Paul Bokern werd herkozen als voorzitter van de Tucht- en Geschillen Commissie. Bernard Baas (voorzitter), Reinier John Koopman (secretaris) en Willem Mak (lid) werden benoemd in de Commissie van Beroep. Margriet Buitenhuis legde haar functie van secretaris van deze commissie neer. In dezelfde commissie werden Rob Braat en Henk Koorenhof herkozen. Voorzitter Ravestein maakte later op de dag van de gelegenheid gebruik om de nieuwe NBB-directeur Simone Volmer-van den Biggelaar aan de aanwezigen voor te stellen.

2017 is in sportief opzicht een geweldig jaar geweest voor de Nederlandse basketbalgemeenschap. Een groot deel van het succes kwam op het conto van de nationale 3x3 selecties met in totaal liefst vijf medailles bij WK’s en EK’s. Alle reden om de medaillewinnaars nog even in het zonnetje te zetten tijdens de opening van het middagprogramma, dat onder leiding stond van dagvoorzitter en voormalig rolstoelbasketbalinternational Marc de Hond. Om de snelle opmars van 3x3 basketball te onderstrepen werd op een steenworp afstand in het Olympiakwartier in Almere de tweede (indoor)ronde van de Streetball Masters Tour gehouden. Met de samenvoeging van de zomer- en wintertour heeft Nederland nu de grootste 3x3 tour van Europa.

In de middag konden de deelnemers aan het Nationaal Basketball Congres hun basketbalhorizon verbreden en kennis uitwisselen tijdens een van de vele workshops die werden georganiseerd. Daarbij kwamen tal van onderwerpen aan bod, zoals o.a. betrokken sportouders, de weg naar internationaal succes, de meerwaarde van Sportlink en 3x3 basketball binnen de traditionele vereniging. En het houdt hier niet op, want bestuurders en verenigingsvertegenwoordigers kunnen hun kennis blijven delen via een speciale LinkedIn groep. Ga daarvoor naar: https://www.linkedin.com/groups/13563135.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF