U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Nationaal Basketball Congres » Nieuws » Uitgelicht: Workshops voor scheidsrechters tijdens NBC

Terug naar overzicht

Uitgelicht: Workshops voor scheidsrechters tijdens NBC

24 oktober 2018 12:43:00

Na succesvolle edities in het Landstede Sportcentrum in Zwolle (2016) en het Topsportcentrum in Almere (2017) keert het Nationaal Basketball Congres (NBC) dit jaar terug naar Amsterdam. In 2015 werd hier het eerste Nationale Basketball Congres georganiseerd. Dit jaar zal naast de Sporthallen Zuid ook het naastgelegen Frans Otten Stadion ingezet worden. Zoals gebruikelijk worden er natuurlijk ook weer een aantal leuke workshops voor scheidsrechters aangeboden, hieronder een korte opsomming.

2PO Clinic

Door Arnold Visser & Paul den Hartog

Welke positie neem je in als...? Hoe ga je om met...? Hoe zat het ook alweer met...? In de workshop: 2PO - een update!, wordt de 2 Person Officiating arbitragetechniek besproken en hierdoor je kennis vergroot over de basisprincipes in 2PO.

3x3 arbitrage

Door Maxi Sellering (FIBA 3x3 International Referee)

Het 3x3 basketball zit in de lift. Nationaal en internationaal is het aanbod van 3x3 basketball de laatste jaren flink aan het groeien. Met deze groei wordt de vraag naar 3x3 arbiters steeds groter. Heeft u interesse om binnen het 3x3 basketball als arbiter aan te sluiten, dan is deze workshop iets voor u. 

Het NBB Sportcafé: toepassing nieuwe spelregels

Door o.a. Edith Oudshoorn (FIBA 3x3 International Referee & DBL-Scheidsrechter)

Coaches en scheidsrechters hebben samen een belangrijke rol in het sportieve verloop van een wedstrijd. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de nieuwe spelregels en gaan de workshopleiders met de aanwezigen in discussie over de toepassing van de spelregels. Het is een interactieve workshop waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van wedstrijdbeelden.

Leiderschap: communicatie op het basketbalveld

Door Stéphanie Dijkstra (DBL-scheidsrechter en psycholoog) en Michel Zegwaard (ex-internationaal scheidsrechter en docent)

Lukt het jou als scheidsrechter niet om coaches of spelers te kalmeren? Natuurlijk ligt dat aan die ander... Maar kan je er zelf ook iets aan doen? In deze workshop krijgen scheidsrechters, coaches, spelers en andere geïnteresseerden handvatten aangereikt om het eigen gedrag en dat van anderen op het basketbalveld te observeren, te begrijpen en te beïnvloeden.

Meer weten of inschrijven voor het Nationaal Basketball Congres? Klik hier!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF