U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Scheidsrechtersopleidingen » Basketball Scheidsrechter 3

Basketball Scheidsrechter 3

Een Basketball Scheidsrechter 3 (BS3) is in staat om wedstrijden op afdelingsniveau en in de Tweede Divisie te fluiten. Het opleidingstraject tot BS3 bestaat uit vier workshops met praktijkopdrachten en het geven van begeleiding bij de eigen vereniging. Het opleidingstraject wordt door de de afdelingsmedewerker in samenwerking met de Afdelingswerkgroep Arbitrage georganiseerd en duurt een half seizoen.

De vier workshops gaan over Spelregelkennis, Arbitragetechniek, Basketballinzicht  en Leiderschap & Sportiviteit. Daarnaast fluit de deelnemer in het opleidingstraject onder begeleiding nog een aantal wedstrijden op het toekomstige BS3 niveau.

De BS3 opleiding wordt afgerond met het fluiten van een wedstrijd, dit is de Proeve van Bekwaamheid (PvB). Het portfolio bestaat uit de praktijkopdrachten, die horen bij de workshops.

Er zijn drie toelatingseisen voor de BS3:

  • De deelnemer is minimaal 16 jaar
  • De deelnemer is lid van de NBB
  • De deelnemer heeft een BS2 diploma

De BS3-opleiding is bedoeld voor mensen die als onafhankelijke scheidsrechter wedstrijden op afdelingsniveau willen fluiten. Deelname aan de opleiding is niet vrijblijvend. Er wordt van deelnemers verwacht dat ze aanwezig zijn bij en betrokken zijn tijdens de workshops, dat ze de workshops voorbereiden en dat de praktijkopdrachten worden gedaan.

Downloads
Kijk voor alle downloads over deze opleiding op de downloadpagina.

Kosten
Een BS3-opleiding kost € 150,- per deelnemer. Het bedrag zal worden doorbelast aan de vereniging, dit wordt verwerkt in de rekening courant in Sportlink.

Voorwaarden
Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF