U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Scheidsrechtersopleidingen » Basketball Scheidsrechter 4

Basketball Scheidsrechter 4

Een Basketball Scheidsrechter 4 (BS4) fluit wedstrijden op landelijk niveau. Het opleidingstraject tot BS4, dat de D-cursus gaat vervangen maar een hoger uitstroomniveau heeft, duurt één seizoen. Het traject bestaat uit acht workshops, bijbehorende praktijkopdrachten, en het fluiten van twee wedstrijden met goede begeleiding. Het wordt afgesloten met een portfolio, een schriftelijke examen voor spelregel- en reglementskennis en een Proeve van Bekwaamheid: het fluiten van een wedstrijd. De workshops gaan onder meer over Spelregel- & reglementskennis, Arbitragetechniek & Samenwerking, Techniek & Tactiek, Leiderschap & Sportiviteit en Begeleiding van scheidsrechters in opleiding

Er zijn vier toelatingseisen voor de BS4:
-  De deelnemer is lid van de NBB
-  De deelnemer is minimaal 16 jaar oud
-  De deelnemer heeft een E of BS3-diploma
-  De deelnemer fluit actief in een afdeling

Kosten
Een BS4-opleiding kost € 265,- per deelnemer. Het bedrag wordt doorbelast aan de vereniging via de rekening courant in ISS of direct aan de deelnemer, welk via iDeal kan betalen.

Downloads
Kijk voor alle downloads over deze opleiding op de downloadpagina.

De opleiding tot BS4 wordt uitsluitend georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond. 

Klik hier om je in te schrijven of je belangstelling te tonen in het volgen van een Basketball Scheidsrechter 4 opleiding. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Caroline Stevens via caroline.stevens@basketball.nl.

Voorwaarden
Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de 'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing. Alleen portfolio’s ingeleverd n.a.v. een officiële NBB BS4 opleiding worden geaccepteerd voor deelname aan de BS4 Proeve van Bekwaamheid (examen).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF