U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Trainersopleidingen » Clinics voor coaches

Clinics & bijscholingen

Agenda:

DBCA Coachclinic 2017,21 mei te Hilversum

De DBCA organiseert op 21 mei een coach clinic voor alle niveaus. Het inhoudelijk accent ligt op niveau 3. Deze clinic zal plaatsvinden in de Dudok Arena bij het ROC in Hilversum. Vier workshopleiders, waaronder Jose Ignacio Hernández - head coach Euroleague Women Wisla-Krakow / Spanje Dames Senioren,  behandelen diverse onderwerpen binnen de gebieden van nieuw motorisch leren, tactiek en fysieke training. Voor deelname aan deze clinic dag ontvangen de deelnemers een certificaat met daarop het aantal licentiepunten vermeldt dat meetelt in het behouden / verlengen van de coachlicentie. 

Inschrijven kan tot 15 mei. Leden van de DBCA nemen deel tegen het ledentarief. Zie voor verdere info de website van de DBCA.

Het programma bestaat uit de volgende workshops:

09.30 uur inloop
10 – 11.00 uur Workshop 1: CLUKS anders bekeken voor basketball door: Tijmen Koelewijn

Binnen de nieuwe trainingsmethoden voor motorisch leren wordt niet meer gekeken naar de aloude term CLUKS. We spreken veel meer de diverse vermogens aan van een speler. Maar wat dien je dan te trainen, waarom en hoe doe je dat?
11.00 – 11.15 uur koffie break
11.15 -13.00 uur Workshop 2: Switching Defense en aanpassingen na Pick-Roll  door: Jose Ignacio Hernánde
13.00 -14.00 uur Lunch
14.00 – 15.30 uur Workshop 3: Details bij Offensieve Transitie Jose door: Ignacio Hernánde
16.00  - 17.00 uur Workshop 4: Het effect van Small Sided games door: Ben Ponsioen

De elementen van differentieel leren zoals o.a. het toepassen van ‘constraint led learning’ en ‘empowerment’ worden toegepast in de vorm van small sided games.

Belgian Basketball Clinic Event

Op 24 en 25 juni vindt in Willebroek, België  het Belgian Basketball Clinic Event plaats. Klik hier voor meer informatie.

 

Naast deze clinics en bijscholingen biedt NLCoach ook een aantal bijscholingen aan. Deze bijscholingen tellen mee (op vertoon van bewijs van deelname) voor het verlengen van uw coachlicentie. Klik hier voor de kalender en het actuele aanbod.

VSK bijscholingen

Om trainers, coaches en begeleiders te helpen bij het creëren van een veilige, stimulerende en uitdagende sportomgeving zijn verschillende bijscholingen ontwikkeld vanuit het programma 'Naar een veiliger sportklimaat'. De volgende bijscholingen worden (veelal kosteloos) aangeboden:

Kijk voor de kalender en het actuele aanbod op de website van de Academie voor Sportkader.

Inschrijfformulier Clinic

Dit formulier is uitsluitend voor NBB clinics.

1234 AA Plaats

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF