U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Veilig Sportklimaat » Good practices » Westland Stars

Tijdens een gesprek met het bestuur van Westland Stars uit 's-Gravenzande bleek dat zij op hun ALV in mei soms wel 100 leden en ouders mogen verwelkomen. Een ALV met 100 mensen, hoe doen ze dat?

Michiel van Nieuwkerk, secretaris bij Westland Stars, licht toe:

"De ALV draait bij ons om vereniging zijn en dat willen we van jongs af aan laten zien. Het is belangrijk om die ene avond in het jaar je zegje te kunnen doen of in ieder geval aanwezig te zijn om te horen wat er speelt.

De hoge opkomst bij onze ALV aan het einde van het seizoen, welke altijd op de derde donderdag van mei plaatsvindt, heeft verschillende oorzaken: we huldigen onze jubilarissen, de beker en medailles worden uitgereikt aan alle kampioenen én we organiseren een jeugd ALV voor de jeugdleden (waarbij de ouders ook meekomen).

Bij ons begint de ALV altijd om 20:00 uur, en de Jeugd ALV zit ervoor van 19:00 -19:45 uur. We regelen altijd limonade en een versnapering voor de jeugd en natuurlijk koffie/thee voor de ouders die meekomen.

De agenda is een verkorte variant van de echte agenda van de ALV, maar is niet zo officieel opgezet. De agenda van de Jeugd ALV in mei 2014 zag er als volgt uit:

  1. Algemeen verhaal Westland Stars
  2. Westland Stars vandaag
  3. Samenwerking met/inzet van ouders
  4. Huldigen kampioensteam U14.1
  5. Teamindelingen (jeugdteams)
  6. Starscamp 2014 en BBQ
  7. Rondvraag

We stellen onszelf altijd voor met naam, functie en daarbij wat we doen (taken). Hoewel het soms moeilijk is het simpel te houden, proberen we dit natuurlijk wel.

Over het algemeen zijn de reacties positief. Het geeft ouders gelegenheid vragen te stellen en dat geeft een goed beeld van wat er speelt binnen de vereniging. Bovendien geven ze met hun aanwezigheid aan dat het belangrijk is en zijn daarmee een goed voorbeeld voor hun kinderen."

De volledige agenda van de ALV van Westlands Stars in mei 2014 is te vinden op de website van de vereniging. Daar zijn ook de contactgegevens van de bestuurders te vinden, mochten er vragen zijn over de opzet van de (Jeugd) ALV.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF