U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Veilig Sportklimaat » Scheidsrechters en officials » Praktijkbegeleider

Bijscholing: Praktijkbegeleider arbitrage

Deel je passie, kennis en ervaring

Scheidsrechters en juryleden kunnen bij sportbonden of het beroepsonderwijs tal van cursussen, opleidingen en bijscholingen volgen om hun eigen niveau en daarmee dat van de arbitrage in het algemeen te verbeteren. Een stage is vaak onmisbaar om de broodnodige ervaring op te doen, waarbij de rol van de praktijkbegeleider goud waard is.

Praktijkbegeleider arbitrage is een ‘functie’ die met name geschikt is voor door de wol geverfde scheidsrechters en juryleden die het leuk vinden hun passie, kennis en ervaring over te dragen op nieuwe generaties collega’s. Een adequate begeleiding op de werkvloer is namelijk cruciaal voor een leerzame, inspirerende en effectieve stage.

In de bijscholing ‘Praktijkbegeleider arbitrage’ leer je hoe je samen met de toekomstige scheidsrechter persoonlijke leerdoelen op kunt stellen en hoe je de stage met hem of haar moet evalueren. Ook ga je situaties oefenen die je als praktijkbegeleider wellicht tegen gaat komen. Na deze theorie ga je met praktijkopdrachten aan de slag over onderwerpen waarmee scheidsrechters- en juryleden-in-spé worden geholpen.

Leerdoelen
- In staat zijn praktijkervaring over te brengen;
- Scheidsrechters/officials/juryleden in opleiding kunnen begeleiden tijdens hun stage;
- Een stage kunnen evalueren.

Meer weten?
Wil je je kennis en ervaring delen met toekomstige scheidsrechters? Schrijf je dan in of kijk voor meer informatie op de website van de Academie voor Sportkader.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF