U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Veilig Sportklimaat » Trainers en coaches

Trainers & coaches

Trainers, coaches en begeleiders maken vaak een onuitwisbare indruk op sporters. Hun invloed reikt namelijk verder dan alleen de sporttechnische ontwikkeling. Ook op de sociale en persoonlijke ontwikkeling van (jonge) sporters is het gedrag van een trainer of coach van grote invloed. Deze invloed is er altijd. Denk aan een aanmoediging, compliment of een corrigerende opmerking. Voor trainers en coaches is het daarom belangrijk om ook over opvoedkundige vaardigheden te beschikken. Zo kunnen zij een veilige omgeving creëren waarin sporters zich op hun gemak voelen en zich met plezier en optimaal kunnen ontwikkelen.

Om trainers, coaches en begeleiders te helpen bij het creëren van een veilige, stimulerende en uitdagende sportomgeving zijn verschillende bijscholingen ontwikkeld.

Bekijk de beschikbare workshops en bijscholingen voor trainers en coaches:

Het totale bijscholingsaanbod is ook te vinden in de flyer.

Trainers en coaches kunnen zich individueel inschrijven voor de bijscholingen via de Academie van Sportkader (ASK). Voor deelname aan de VSK-bijscholingen wordt door de ASK een kleine bijdrage gevraagd. De actuele activiteitenkalender en de bedragen van de bijscholingen is te vinden op de website van de ASK.

Het is ook mogelijk de bijscholingen 'in company' te organiseren, dus bij de vereniging. Geïnteresseerden hiervoor kunnen contact opnemen met Simone van den Biggelaar, programmacoördinator VSK.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF