U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Kantine » Hygiënecode

Hygiënecode voor Sportkantines

Elke sportvereniging met een kantine in eigen beheer is verplicht zich te houden aan de Warenwet en volgens de Hygiënecode voor de horeca te werken.

Vanaf 1 april 2016 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de horeca. Elk bedrijf dat met voedsel en drank werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid, dus ook sportverenigingen die de kantine in eigen beheer hebben.

Helaas wordt deze nieuwe Hygiënecode niet meer kosteloos ter beschikking gesteld door Koninklijke Horeca Nederland, maar verkocht in boekvorm voor € 100, - per stuk. NOC*NSF overweegt een eigen hulpinstrument te ontwikkelen met praktische regels voor het leveren van veilige eet- en drinkwaren in sportkantines, welke gratis kan worden verstrekt via het Ondernemingsdossier.

De huidige (oude) Hygiënecode kunnen sportverengingen in de overbruggingsperiode blijven gebruiken tot dat het nieuwe hulpinstrument wordt gepubliceerd. NOC*NSF verwacht voor de zomervakantie meer mededelingen te kunnen doen over het nieuwe zelfhulpinstrument.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF