U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Kampen & Clinics » Abbringh en Marioneaux headcoaches Big Shots Camps 2019

Terug naar overzicht

Abbringh en Marioneaux headcoaches Big Shots Camps 2019

31 oktober 2018 14:55:00

Met de terugkeer van George Abbringh en de komst van Tyronne ‘Tree’ Marioneaux zijn de headcoaches voor de Big Shots Basketball Camps U15 en 15+ bekend. Een mooie volgende stap voor de Big Shots Camps om de editie van 2019 weer verder uit te breiden.

Met Tyronne Marioneaux, beter bekend in de basketbalwereld als 'Tree', komt er een zeer succesvolle en goedlachse jeugdcoach het Big Shots 15+ Camp versterken. Tree is geboren in New Orleans, Louisiana USA in 1949. Hij speelde NCAA college basketball voor de Universiteit van Loyola in New Orleans. Na zijn college tijd werd Tree gedraft door de Cincinnati Royals (voorloper van de Sacramento Kings) als vijfde pick in de vijfde ronde van de NBA draft in 1971. Tgelijkertijd werd hij ook nog als tweede pick in de achtste ronde gekozen in de ABA draft door de Denver Rockets (tegenwoordig de Denver Nuggets).

Hij koos echter voor een professionele carrière in Europa en kwam terecht in Nederland. Na zijn actieve spelerscarrière werd Tree coach bij de jeugd in Amsterdam, bondscoach bij de jongens U16 en U18 en was coach in de DBL. Tree kijkt enorm uit naar een hernieuwde samenwerking met camp-organisator Matthijs Groot: “Matthijs en ik hebben een lange historie vol prachtige successen bij Mosquito’s Amsterdam, bij het Nederlands team, tot en met het terugbrengen van eredivisie basketball in Amsterdam. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over het camp afgelopen zomer en ik wil dolgraag mijn steentje bijdragen om het camp een volgende kwaliteitsimpuls te geven!”

George Abbringh keert als headcoach U15 na een succesvol eerste editie van de Big Shots U15 Camp terug. Door zijn jarenlange betrokkenheid bij het jeugdbasketball is George uitstekend in staat om de jeugd een hele leuke leerzame week te bezorgen op het Big Shots Camp. George is docent op het Centre for Sports and Ecucation in Zwolle, coacht de meisjes U16 van de NBB Basketball Academy Zwolle en is NBB-scheidrechter in de Vrouwen Basketball League. Abbringh: “De intentie is altijd om elke deelnemer een leuke en leerzame week te laten beleven op het camp. Met veel plezier hard werken loont en dat is afgelopen zomer zeker gelukt. Ook komende zomer willen we weer met veel passie en beleving gaan werken aan je skills en fundamentals om je te helpen een betere basketballer te worden. Er heerste een geweldige sfeer op het camp en ik vind het leuk dat er een nieuwe editie aankomt."

Burhan Alibegovic, de headcoach van het Big Shots 15+ Camp in 2018, zal in een andere rol verbonden blijven aan de Big Shots Camps. Hier zal in een later stadium meer over bekend gemaakt worden.

Inschrijven
De Big Shots Basketball U15 en 15+ Camps 2019 worden in Zwolle georganiseerd van 22 t/m 27 juli in het Landstede Sportcentrum.
Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF