U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Kampen & Clinics » Big Shots Mini Camp in Amsterdam toegevoegd aan programma

Terug naar overzicht

Big Shots Mini Camp in Amsterdam toegevoegd aan programma

16 januari 2019 13:23:00

Big Shots Basketball Camps heeft een Mini Camp in Amsterdam toegevoegd aan het programma voor komende zomer.

Big Shots kreeg al in 2018 geregeld de vraag of het mogelijk was in de regio Amsterdam een dagkamp in de hoofdstad voor de jongste jeugd te organiseren. Het was in eerste instantie lastig om een geschikte hal te vinden, omdat alle gemeentelijke accommodaties gesloten zijn in de zomervakantie, maar het is alsnog gelukt om een prachtige locatie te bemachtigen voor het eerste Big Shots Mini Camp in Amsterdam.

Van 15 t/m 18 juli 2019 gaan de deuren van het VU Sportcentrum op de Uilenstede Campus open voor deelnemers in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar, die onder leiding van Tyrone 'Tree' Marioneaux aan hun skills gaan werken. Tree, voormalig bondscoach van de Nederlandse teams U16 en U18 en ook een aantal jaren coach in de Dutch Basketball League, is al jaren een topjeugdcoach die zich inzet om de jeugd in Amsterdam te ontwikkelen. 

Het Mini Camp is bedoeld voor alle kinderen die op een lage basket spelen. Gedurende het kamp wordt vooral gewerkt aan de fundamentals en skills. Daarnaast besteden de coaches veel aandacht aan 1-1, de belangrijkste basis in het basketball. Hoe zorg je er voor dat je je tegenstander afstopt en hoe kun je je tegenstander verslaan? Daarnaast is er ook ruimte voor 3x3 en 5-5 vormen. De organisatie hoopt dat elke deelnemer aan het einde van het kamp met het gevoel naar huis gaat iets te hebben geleerd en met meer vertrouwen 1-1 durft te spelen bij zijn of haar team. 

Tree kijkt al enorm uit naar het camp in Amsterdam: “De zomer is het perfecte moment voor spelers om zich te ontwikkelen en lekker te basketballen. In korte tijd kan een deelnemer veel uren maken op het veld en dat helpt enorm om op jonge leeftijd je snel te ontwikkelen als basketballer. Samen met de gehele coaching staf gaan we er een leuke week van maken in Amsterdam.” 

De data van alle Big Shots Mini Camps zijn als volgt: 

Vlijmen: 8 t/m 11 juli 2019
Amsterdam: 15 t/m 18 juli 2019
Zwolle: 16 t/m 19 juli 2019 
Rotterdam: 29 juli t/m 1 aug 2019
Katwijk: 29 juli t/m 1 aug 2019 

Voor alle oudere basketballers is er het Big Shots Camp met overnachtingen in Zwolle van 22 t/m 27 juli 2019. 

Er kan worden ingeschreven voor de camps via de website: www.bigshotscamp.nl

Klik hier voor een overzicht van alle basketbalkampen in Nederland.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF