U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Vacatures trainers/coaches

Vacatures trainer/coaches

De NBB stelt deze pagina beschikbaar aan verenigingen die een trainer/coach zoeken en coaches die een vereniging zoeken.

Wanneer u van deze gelegenheid gebruik wil maken, stuur dan een e-mail naar Karin Mouhmy, voorzien van de volgende gegevens:

 • Naam (vereniging of coach)
 • Woonplaats of vestigingsplaats
 • Een profielschets van de gevraagde vereniging of coach
 • Het betreffende team en het niveau
 • Trainingstijden en -dagen
 • Hoe kunnen belangstellenden met de vereniging of coach in contact komen

Vacatures blijven maximaal 3 maanden in deze rubriek staan.

HBV Falcons op zoek naar meerdere trainers/coaches

16-07-2018

HBV Falcons uit hoogeveen is voor het seizoen 2018-2019 nog op zoek naar meerdere trainers/coaches voor verschillende teams:

 • Een (assistent)trainer voor de U16. De U16 traint op woensdag 20.00 tot 21.30.

 • Een trainer/coach voor de U20. De U20 traint op maandag van 19.00 tot 20.00 en op woensdag van 20.00 tot 21.30. 

 • Een trainer/ coach voor de Heren. De heren trainen op maandag van 19.00 tot 20.00 en op woensdag van 20.30 tot 22.00.

Profielschets

 • Gedegen spelregelkennis: minimaal in het bezit zijn c.q. niveau van een F-licentie als scheidsrechter.
 • Minimaal in het bezit van het trainersdiploma of bereidheid deze te volgen.
 • Kennis van zaken betreffende de techniek en tactiek, alsmede de meest voorkomende fouten en hun correcties.
 • Goede eigen vaardigheden om de diverse bewegingen te kunnen voordoen.
 • Kennis van de algemene leeftijdstyperingen van de te trainen groep en de daarmee in verband staande consequenties voor het lesgeven.
 • Bekend met sportgezondheidsleer en trainingsleer.
 • Kunnen observeren, analyseren en beïnvloeden.
 • Goede sociale vaardigheden (wijze van omgaan met een groep of individu).
 • Mensenkennis, zelfkennis en zelfkritiek.
 • Ervaring in les en leidinggeven.

Ben jij een enthousiaste trainer die nog op zoek is naar een team voor komend seizoen, en kan je jezelf vinden in bovenstaande profielschets, neem dan contact op via basketbalhoogeveen@gmail.com.

Het RSC Nijmegen is op zoek naar een enthousiaste
basketbalcoach voor Trajanum heren 1!

05-07-2018

Het Radboud Sportcentrum (RSC) Nijmegen is onderdeel van de Radboud Universiteit. Binnen het RSC wordt voor een groot aantal sporters een breed aanbod van sporten verzorgd. Het RSC zoekt een enthousiast en kundig basketbaltrainer/coach voor de basketbalvereniging NSBV Trajanum. Het team heeft wekelijks twee trainingen en meestal op zaterdag, heel af en toe op zondag, een wedstrijd.

De vereniging
NSBV Trajanum is een studentenbasketbalvereniging met ongeveer 120 leden verdeeld over 5 heren- en 3 damesteams. We trainen en spelen wedstrijden in het RSC, waarbij we proberen zoveel mogelijk teams tweemaal in de week te laten trainen. Dit is in ieder geval het geval voor Dames 1 en Heren 1, die beiden op een leuk niveau spelen. Heren 1 zal komend jaar uitkomen in de Tweede Divisie landelijk en Dames 1 in de Eerste Divisie landelijk.

De functie

De functie betreft trainer/coach van Heren 1 vanaf het seizoen 2018/2019. De heren komen dit jaar uit in de Tweede Divisie, het is de doelstelling hier in de bovenkant van de competitie mee te doen. Het team traint tweemaal per week en heeft daarnaast een wedstrijd op zaterdag, een enkele keer op zondag.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een kundig en ambitieus trainer/coach die ervaring heeft in de basketbalsport en het trainersvak. Het is hierbij van belang dat je in het bezit bent van een trainersdiploma (minimaal BT3). Je hebt een natuurlijk overwicht over de groep en je haalt het maximale uit het team. Daarnaast is het belangrijk dat je affiniteit hebt met studenten, de sfeer van een studentenvereniging goed aanvoelt en samen met de vereniging realistische doelen voor de lange termijn opstelt.

Wat heeft het RSC te bieden?

De organisatie kenmerkt zich door ruim 170 vakkundige docenten/ trainers en een uitnodigende sfeer waarin zowel studenten als bedrijfssporters en particuliere sporters zich thuis voelen. De aanstelling is volgens de CAO van de Radboud Universiteit. Het contract met het RSC heeft een omvang van 4,5 uur per week. Hieronder vallen de 2 trainingen van 1,5 uur per week, inclusief de voorbereidingstijd en de overlegmomenten met de vereniging. Met de vereniging worden afspraken gemaakt t.a.v. van vergoeding voor de coaching van de wedstrijden. De secundaire arbeidsvoorwaarden (onregelmatigheidstoeslag, scholingsvoorwaarden e.d.) zijn uitstekend. Medewerkers kunnen verder gratis sporten bij het RSC. Voor ons programma zie www.ru.nl/rsc.

Solliciteren?

Heb je ervaring en interesse om te trainen en te coachen? Stuur dan een brief met motivatie en CV naar Loes Komdeur, afdelingshoofd sport. Email: l.komdeur@rsc.ru.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Peter Gijsberts, coördinator Studenten Sportverenigingen. Mail: P.Gijsberts@rsc.ru.nl en telefoon: 024 3615874

Voor meer informatie over de vereniging kan contact opgenomen worden met Jelena Roosenboom, voorzitster van NSBV Trajanum. Email: bestuur@trajanum.nl en telefoon: 0650540189

 

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is op zoek naar 
een Trainer/coach U21

02-07-2018

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is een vereniging die het hoogste niveau nastreeft. Komend seizoen is er een vacature voor trainer/coach voor het mannen onder-21 team dat in de Dutch Talent League uitkomt. Deze leeftijdscategorie is nieuw. Doelstelling van deze competitie is om spelers op te leiden voor het hoogste niveau.

Als trainer/coach dien je over de vereiste licenties te beschikken. In totaal wordt er 4 keer per week getraind. Daarnaast heb je veelvuldig overleg met Rolf Franke, de trainer/coach van het team van Zorg en Zekerheid Leiden, dat in de Dutch Basketball League speelt.

Buiten de vereiste bescheiden verwachten we dat je een enthousiasmerende trainer/coach bent, die ook aan zichzelf hoge eisen kan stellen en bereid is tijd te investeren om als trainer/coach ook te leren en beter te worden. Uiteraard heb je kennis van techniek, tactiek en de spelregels. Daarnaast krijg je de kans om te werken in een professionele organisatie.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball biedt een vergoeding voor jouw werkzaamheden.

Kandidaten kunnen zich aanmelden bij Rob van Hooven via vanhooven@eredivisiebasketballleiden.nl.

 

Archipel Basketbal Culemborg zoekt H1 coach/trainer

22-6-2018

Archipel Basketbal is op zoek naar een trainer(s)/coach(es) voor het Heren 1 team. Het H1 team is een jonge enthousiaste en gedreven groep. Het team traint twee keer per week. De groep heeft voor volgend jaar en opvolgende jaren uitdagende ambities. Zo wil het team in komende seizoenen eerste klasse gaan spelen, daarom zoeken we naar een coach/trainer die gezamenlijk met het team dit doel wil behalen. Wil jij dit team trainen/coachen om de ambities te bereiken? Stuur dan a.u.b. een mail naar tc@archipelbasketbal.nl.

Contact:
Patrick van der Zalm (Seniorencoördinatie TC) - tc@archipelbasketbal.nl
Jordi Bonouvrié (Voorzitter) - voorzitter@archipelbasketbal.nl - 06 52 08 30 43

www.archipelbasketbal.nl 

 

Rotterdam Basketbal zoekt gedreven trainers/coaches!

11-06-2018

Ben jij een trainer/coach met gezonde gedrevenheid en wil je graag jouw kennis en plezier overbrengen op de toekomstige nieuwe basketbalhelden?Dan ben jij van harte welkom bij Rotterdam Basketbal!

Rotterdam Basketbal bestaat bijna 65 jaar. Wij spelen met alle leeftijdscategorien op diverse competitieniveau's. Van 5e klasse afdeling tot aan de eredivisie.We bieden onze spelers een plek waarbij een ieder de kans krijgt zich te ontplooien volgens zijn/haar talent, ambitie en mogelijkheden.  Een club waar vriendschap, gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Ben jij de man/vrouw die daarbij wilt horen en heb je interesse om een team te trainen/coachen?

Meld je dan aan via email bij tc@rotterdambasketbal.nl Voor verschillende leeftijdscategorieen zoeken wij nog trainers/coaches Heb je vragen over de vacature neem dan ook gerust contact op via de email.

 

Gezocht: Coach Tantalus heren 1 (tweede divisie)

Tantalus is een studenten basketballvereniging uit Eindhoven. We bestaan uit vier heren en twee dames teams. Het grootste deel van onze leden is student en dit geeft een bijzondere clubsfeer.

Na vier jaar coachen gaat onze huidige heren 1 coach ons verlaten, tijd voor iets nieuws van beide kanten. Heren 1 is een gemotiveerd team wat graag het beste uit het seizoen haalt. Het team heeft een fijne teamsfeer en de heren kunnen goed met elkaar overweg. We zijn op zoek naar een coach die naast de verantwoordelijkheid van heren 1 ook de algemene taak voor overzicht over de totale doorstroom binnen de heren teams op zich kan nemen. Hierin dragen de coaches van de overige heren teams ook bij, maar deze coach zal als hoofdverantwoordelijke optreden. Aanstelling als coach zou verlopen via het ESSF.

Voor vragen of meer info, neem gerust contact op met Tantalusbasketball@gmail.com

Gezocht: Coach Tantalus dames 2 (tweede klasse)

Tantalus is een studenten basketball vereniging uit Eindhoven. We bestaan uit 4 heren en 2 dames teams. Het grootste deel van onze leden is student en dit geeft een bijzondere clubsfeer.

Ons dames 2 team bestaat komend seizoen pas voor het tweede jaar. Het team bestaan uit grotendeels studenten en het niveauverschil binnen het team is best flink. We zijn dan ook op zoek naar een coach die een uitdaging ziet in het motiveren en laten groeien van een groep dames (leeftijd 19-28 jaar), waarvan een deel al flink wat jaren ervaring heeft en een deel vorig jaar voor het eerst op een basketbal veld stond. De dames willen graag groeien en hiervoor zijn we dus op zoek naar een coach die zowel fundamentals als spelinzicht aan kan leren, met een blik op het creeëren van samenhang in het team.

Voor vragen of meer info, neem gerust contact op met Tantalusbasketball@gmail.com

 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF