U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » 3x3 Basketball » 3x3 Arbitrage

3x3 Arbitrage

Ook bij Streetball Masters zijn er scheidsrechters die zorgen dat wedstrijden volgens de regels verlopen. Juist omdat er meer fysiek contact is toegestaan dan in 5x5, hebben scheidsrechters de belangrijke rol om wedstrijden soepel te laten verlopen.

Type scheidsrechters

In 3x3 basketball maken we onderscheid tussen lokale scheidsrechters, landelijke scheidsrechters en senior-scheidsrechters. Lokale scheidsrechters zijn op lokale SBM-voorrondes actief. Landelijke scheidsrechters hebben een applicatie 3x3-arbitrage gevolgd, en worden door de NBB aangesteld om op voorrondes en finales te fluiten. Senior-scheidsrechters hebben daarnaast een begeleidende en coördinerende rol. Daarnaast zijn er drie Nederlanders met een FIBA-3x3-licentie.

Naast de senior-scheidsrechters is er binnen de NBB een Taskforce 3x3 Arbitrage actief, die de scheidsrechterszaken rondom Streetball Masters coördineert. Meer informatie over de verschillende soorten scheidsrechters en hun taken en verantwoordelijkheden tijdens SBM is te vinden in het Handboek 3x3 Arbitrage

Zelf 3x3 gaan fluiten?

Vind je 3x3 interessant en wil je een keer gaan fluiten? Neem dan contact op met de lokale organisatie van een voorronde, en kom het een keer proberen!

Heb je al eerder 3x3 gefloten, en wil je landelijk 3x3-scheidsrechter worden? Kijk dan op de Opleidings-pagina.

Organiseer je een 3x3-toernooi, en wil je ondersteuning om jouw scheidsrechters goed voorbereid het toernooi in te laten gaan? Neem dan contact op met de Taskforce via 3x3arbitrage@basketball.nl

Wil je meer weten over de spelregels? Die zijn hier te vinden.

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF