U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » 3x3 Basketball » 3x3 Ranking Punten

3x3 ranking punten

Vergelijk jouw skills met je vrienden, spelers uit de buurt en over de hele wereld met de FIBA 3x3 Ranking.

Check hier de uitleg van FIBA over de hoeveelheid punten die worden teogekend per toernooi. http://help.fiba3x3.com/en/support/solutions/35000020633

Wat is de FIBA3x3 ranking?
Jouw individuele positie op de 3x3planet.com wereld ranking wordt bepaald door de punten die jij verdient bij pick-up games en toernooien die door FIBA zijn erkend, deze toernooien krijgen het label ‘FIBA endorsed’. Alle Streetball Masters toernooien zijn FIBA endorsed.

Hoe wordt mijn ranking bepaald?
FIBA kijkt naar twee criteria:

  1. Jouw 6 beste FIBA endorsed  toernooiresultaten van de afgelopen 12 maanden. Het aantal punten die je verdient, ligt aan het eindresultaat per toernooi en het toernooiniveau.
  2. Jouw 200 beste 'pick-up' resultaten van de afgelopen 12 maanden. Er is een limiet van 10 resultaten per dag.Pick-up games verdienen minder punten dan FIBA endorsed toernooi wedstrijden.

Hoe worden resultaten ingediend?
De uitslagen van het toernooi moeten door de organisator binnen één week na het toernooi worden ingevoerd op 3x3planet.com. De uitslag van pick-up games moeten binnen twee dagen worden ingevoerd. TIP: Het is makkelijker om de 3x3planet.com app te downloaden zo kun je snel uitslagen invoeren!

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar streetballmasters@basketball.nl

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF