U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen

Zomer 2017 vol met 3x3 basketball

De kalender met 3x3 evenementen voor de zomer van 2017 is bekend. Vanaf april zijn er weer een hoop mooie evenementen gepland waar je nu alvast je team voor kan samenstellen. Naast de populaire Streetball Masters Tour zal er net als afgelopen jaar een FIBA 3x3 challenger plaatsvinden in Den Haag.

Streetball Masters Tour
Op 17 april is alweer de eerste voorronde van de Streetball Masters Tour. Na de kick-off in Utrecht gaat de tour langs elf verschillende steden door het land waar wederom plaatsen te bemachtigen zijn voor de landelijke finales op 21 en 22 juli in Amsterdam. In Amsterdam vindt ook weer een voorronde plaats, net zoals in steden als Breda, Heerenveen en Rotterdam. De voorronde in Rotterdam was in 2016 het grootste Streetball Masters toernooi ooit, met maar liefst 120 teams.  Den Helder is een nieuwe stop in de tour, daarnaast is er voor het eerst sinds 2013 weer een officiële voorronde in Den Haag.

De inschrijving voor Streetball Masters is vanaf nu geopend, klik hier voor meer informatie.

Meer Streetball Masters

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Nieuw: Vrouwen Elite
Voor de eerste keer wordt er op drie Streetball Masters voorrondes gespeeld met een Vrouwen Elite Categorie. Deze keuze is gemaakt om 3x3 toernooien te kunnen bieden voor elk niveau. De voorrondes in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kunnen in 2017 voor het eerste kennis gaan maken met deze nieuwe categorie.

Streetball Masters Finals
De Streetball Masters Finals vinden alweer voor de vierde keer plaats in Amsterdam. Voor het derde opeenvolgende jaar is het Hoekenrodeplein in Amsterdam zuidoost hét theater voor de ontknoping van de tour. De winnaars van elke voorronden strijden op 21 en 22 juli voor de landelijke titels 3x3 basketball. De winnaar van de Streetball Masters tour in de Mannen Elite categorie plaatst zich direct voor de FIBA 3x3 World Tour.

3x3 Challenger The Hague
In 2016 vond ‘3x3 Challenger The Hague’ voor de eerste keer plaats tijdens de Olympic Experience op het Scheveningse strand. Met een deelnemersveld vol met internationale Mannen Elite topteams uit onder andere Canada, Brazilië, Rusland en Slovenië was dit een enorm geslaagd evenement. Team Ljubljana, de latere winnaar van het 3x3 profcircuit, won de challenger in 2016. Ook voor de komende editie wordt weer een hoogstaand deelnemersveld verwacht.

Deelname aan de ‘3x3 Challenger The Hague’ kan alleen na uitnodiging of plaatsing. De beste twee teams van de challenger kwalificeren zich automatisch voor het 3x3 profcircuit, de FIBA 3x3 World Tour.

Meer 3x3 Challenger The Hague

3x3 basketball
3x3 basketball kent sinds jaren een flinke opmars in de basketballwereld. Daarnaast kent Nederland een vooraanstaande positie in het 3x3 basketball. Zo won de Nederlandse Basketball Bond in 2015 nog de award voor ‘meest actieve federatie’ uit handen van de internationale bond FIBA. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer ambitie te geven. FIBA streeft ernaar om van 3x3 basketball een Olympische Sport te maken voor de spelen van Tokyo in 2020. Zoals de naam al verraadt wordt de 3x3 variant van basketball met slechts drie spelers per team gespeeld op één basket. Dit zijn een aantal van de veranderingen ten opzichte van het reguliere 5-tegen-5 basketball wat vooral zorgt voor veel spektakel en snelheid. De evenementen, die bij voorkeur in de buitenlucht worden gespeeld, worden altijd omlijst door fijne muziek en de nodige entertainment. Meer weten over 3x3 basketball? Klik hier.

Inschrijven
Inschrijven voor de Streetball Masters Tour kan vanaf nu via deze link. 

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF