U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen

Streetball Masters Tour 2017-2018 

Nederland krijgt de grootste 3x3 tour van Europa. Met ingang van dit najaar worden de winter- en zomertour van de zo succesvolle Streetball Masters van de Nederlandse Basketball Bond samengevoegd tot één grote megatour.

De vernieuwde Streetball Masters Tour start op zaterdag 14 oktober a.s. op een wel heel bijzondere locatie. Paul Meijering Stainless Steel, hoofdsponsor van het nationale 3x3 programma, ontvangt die dag de Nederlandse 3x3 community voor de kick-off van de tour. Dat gebeurt in de productiehal van Paul Meijering in Zaltbommel. Voor het eerst in de geschiedenis van het 3x3 basketball wordt een toernooi gehouden in een werkende fabriekshal. Het geeft maar weer aan dat Nederland als trendsetter vooraan meeloopt in de ontwikkeling van 3x3.

Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuw stijl maar liefst vijfentwintig 3x3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van april t/m augustus wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m maart binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Gerge Emmen, eventmanager 3x3 basketball bij de NBB: “De belangrijkste reden voor de samenvoeging is een verandering in het rankingsysteem van de FIBA. Door van Streetball Masters één grote Quest te maken – dat is de nieuwe benaming voor de tours onder de World Tour en Challengers – zijn er meer punten voor de 3x3 ranking van de FIBA te verdienen. Dat is belangrijk als we onze Olympische 3x3 droom willen verwezenlijken. Bovendien kan de NBB met deze nieuwe tour de snel groeiende groep 3x3 spelers en speelsters nog beter bedienen. Een breder 3x3 aanbod betekent nog meer mogelijkheden om te spelen en daar gaat het toch in de eerste plaats om.”

Voor de eerste twee events in Zaltbommel en Almere kan al worden ingeschreven. De komende periode zal er steeds meer informatie over de nieuwe Streetball Masters Tour bekend worden, houd dus de social mediakanalen van de NBB (Facebook, twitter en Instagram) in de gaten.

Sign up here: https://goo.gl/mfg7a4

3x3 basketball

3x3 basketball kent sinds jaren een flinke opmars in de basketballwereld. Daarnaast kent Nederland een vooraanstaande positie in het 3x3 basketball. Zo won de Nederlandse Basketball Bond in 2015 nog de award voor ‘meest actieve federatie’ uit handen van de internationale bond FIBA. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer ambitie te geven. FIBA streeft ernaar om van 3x3 basketball een Olympische Sport te maken voor de spelen van Tokyo in 2020. Zoals de naam al verraadt wordt de 3x3 variant van basketball met slechts drie spelers per team gespeeld op één basket. Dit zijn een aantal van de veranderingen ten opzichte van het reguliere 5-tegen-5 basketball wat vooral zorgt voor veel spektakel en snelheid. De evenementen, die bij voorkeur in de buitenlucht worden gespeeld, worden altijd omlijst door fijne muziek en de nodige entertainment. Meer weten over 3x3 basketball? Klik hier.

Streetball Masters

Streetball Masters is dé 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Op A-locties in verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plek in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball.

Met Streetball Masters zorgt de NBB, in samenwerking met diverse basketballverenigingen en lokale partners, ervoor dat het basketballseizoen ook in de zomermaanden gewoon doorgaat. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer (lees: Olympische) ambitie te geven. Daarnaast sluit het aan bij de internationale slogan voor 3x3 basketball: "From the streets to the world stage". 

Duizenden jongeren in Nederland doen mee en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi en bij de diverse side contest zoals de Shooting Challenge en de Dunk Contest. Dat alles omlijst door muziek, dans en nog veel meer vormen van urban entertainment.

Sander Lantinga ambassadeur Streetball Masters

Sinds 2012 is Sander Lantinga ambassadeur van Streetball Masters. De populaire dj , die samen met Coen Swijnenberg het radioprogramma de Coen & Sander Show presenteert. Hij is behalve een fanatiek radio- en tv-maker ook een enorme basketball-liefhebber. 

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF