U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen 3x3

Streetball Masters 2017-2018 

De kalender voor het outdoor seizoen is bekend! Zie hieronder de steden die we deze zomer gaan bezoeken.

Wil je meedoen? Dat kan natuurlijk. Inschrijven voor Streetball Masters het outdoor seizoen kan vanaf vandaag via onze website. Inschrijven kan hier.

Streetball Masters 2017-2018

Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuw stijl maar liefst vijfentwintig 3x3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van mei t/m september wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m april binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Gerge Emmen, eventmanager 3x3 basketball bij de NBB: “De belangrijkste reden voor de samenvoeging is een verandering in het rankingsysteem van de FIBA. Door van Streetball Masters één grote Quest te maken – dat is de nieuwe benaming voor de tours onder de World Tour en Challengers – zijn er meer punten voor de 3x3 ranking van de FIBA te verdienen. Dat is belangrijk als we onze Olympische 3x3 droom willen verwezenlijken. Bovendien kan de NBB met deze nieuwe tour de snel groeiende groep 3x3 spelers en speelsters nog beter bedienen. Een breder 3x3 aanbod betekent nog meer mogelijkheden om te spelen en daar gaat het toch in de eerste plaats om.”

Blijf op de hoogte via de social mediakanalen van de NBB

Sign up here: https://goo.gl/mfg7a4

Streetball Masters

Streetball Masters is dé 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Op A-locties in verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plek in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball.

Met Streetball Masters zorgt de NBB, in samenwerking met diverse basketballverenigingen en lokale partners, ervoor dat het basketballseizoen ook in de zomermaanden gewoon doorgaat. Met de Streetball Masters Tour loopt de NBB voorop bij de wens van de internationale bond FIBA om het 3x3 basketball meer (lees: Olympische) ambitie te geven. Daarnaast sluit het aan bij de internationale slogan voor 3x3 basketball: "From the streets to the world stage". 

Duizenden jongeren in Nederland doen mee en nemen het tegen elkaar op in het 3x3 toernooi en bij de diverse side contest zoals de Shooting Challenge en de Dunk Contest. Dat alles omlijst door muziek, dans en nog veel meer vormen van urban entertainment.

Sander Lantinga ambassadeur Streetball Masters

Sinds 2012 is Sander Lantinga ambassadeur van Streetball Masters. De populaire dj , die samen met Coen Swijnenberg het radioprogramma de Coen & Sander Show presenteert. Hij is behalve een fanatiek radio- en tv-maker ook een enorme basketball-liefhebber. 

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF