U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen 3x3 » The Hague 3x3 Challenger

The Hague 3x3 Challenger

Net als in 2016 en 2017  zal de Nederlandse Basketball Bond (NBB), ondersteund door Den Haag Topsport, de The Hague 3x3 Challenger organiseren op 2 en 3 juni 2018. Ditmaal op de boulevard van Scheveningen. Noteer deze datum in je agenda, want dit spektakel wil je niet missen!

Een FIBA Challenger is een internationaal 3x3 basketball toernooi waar zestien topteams vanuit heel de wereld het tegen elkaar opnemen. Zo deden er in het verleden teams mee uit Canada, Brazilië en Slovenië. Naast deze internationale teams zijn er vier Nederlandse teams, waaronder één uit Den Haag, die namens Nederland meestrijden om de titel.

Vanuit de groepsfase plaatsen acht teams zich voor de knock-outfase die begint met een kwartfinale. Na een halve finale en finale wordt de winnaar van de The Hague 3x3 Challenger bepaald. De winnaar wint tickets naar de FIBA 3x3 World Tour en 10.000 euro prijzengeld! The Hague 3x3 Challenger is 3x3 basketball van de bovenste plank, toegang is voor bezoekers gratis dus mis dit niet! 

De FIBA 3x3 World Tour
De FIBA 3x3 World Tour is het hoogste niveau van 3x3 basketball voor niet-nationale teams en kan vergeleken worden de Champions League bij het voetbal. Via zeven verschillende World Tours verspreid over de wereld, wordt er één wereld finale gespeeld in Abu Dhabi waar de FIBA 3x3 World Tour Champions worden gekroond.

Teams kunnen zich op twee verschillende manieren kwalificeren voor de FIBA 3x3 World Tour, het is uniek dat teams zich op beide manieren kunnen plaatsen in Nederland. Eén van deze manieren is via een officiële Challenger zoals in Den Haag georganiseerd gaat worden. Daarnaast kunnen teams zich plaatsen door middel van een FIBA Quest, een grootschalig landelijke Tour waar verschillende voorronden winnaars het opnemen in één nationale finale. In Nederland heeft de Streetball Masters Tour als enige de FIBA Quest status.

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF