U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Evenementen » Streetball Masters » Streetball Masters Tour 2017/2018

Streetball Masters Tour 2017/2018

Goed nieuws voor de liefhebbers van 3x3 basketball (en dat worden er nog elke dag meer): het eerste deel van de kalender van de vernieuwde Streetball Masters Tour is bekend. Het gaat om elf toernooien die indoor worden gehouden, zeg maar de oude Winter Tour. De data en speelplaatsen t/m 25 februari zijn vastgelegd en worden hieronder aan de snel groeiende 3x3 community gespresenteerd.

Vernieuwde 3x3 tour
Vorige week maakte de Nederlandse Basketball Bond bekend dat de Winter- en Zomertour van Streetball Masters worden samen gevoegd tot één grote mega 3x3 tour, bestaande uit liefst 25 toernooien. De voordelen van deze samenvoeging: er kan nu het hele jaar door 3x3 gespeeld worden. En er zijn hierdoor meer punten voor de 3x3 ranking van de FIBA te verdienen. 

Nieuwe speelplaatsen
Nieuw op het indoorgedeelte van Streetball Masters 2017/'18 zijn de speelplaatsen Leeuwarden, Emmeloord en Nieuwegein. Utrecht (Sporthal Oudenrijn) keert terug op de kalender en Weert, dat al deel uitmaakte van de outdoorkalender, gaat voor het eerst indoor. 

Dezelfde leeftijdsklassen
Er wordt bij deze eerste elf toernooien gewerkt met dezelfde leeftijdscategorieën als op de Zomertour. Nieuw is wel de MIXU13 categorie als vervanger van de klasse MIXU12, vanwege het te grote leeftijdsverschil. De winnaars per categorie plaatsen zich voor de finale die in de zomer van 2018 wordt gehouden. Bij de mannen elite staat ook nog plaatsing voor de The Hague Challenger Qualifier op het spel.

Bijzondere kick-off in Zaltbommel
De start nieuwe Streetball Masters Tour op zaterdag 14 oktober op een wel heel bijzondere locatie. Dat gebeurt in de productiehal van Paul Meijering Stainless Steel in Zaltbommel, de hoofdsponsor van het nationale 3x3 programma. Voor het eerst in de geschiedenis van het 3x3 basketball wordt een toernooi gehouden in een werkende fabriekshal. Dat mag je als 3x3 basketballer niet missen. Schrijf je snel in voor deze bijzondere kick-off van de nieuwe tour.

Schrijf je snel in!
Er kan inmiddels worden ingeschreven voor de eerste elf toernooien. Dat kun je doen via deze link. Het inschrijfgeld per team per indoortoernooi bedraagt veertig euro.

De social mediakanalen van de NBB (Facebook, twitter en Instagram)

Categorieën

Deelnemers kunnen deelnemen in de volgende vaste categorieën:

Elite Mannnen (maximaal 12 teams) Streetball on Wheels (max 6 teams)
23+ Mannen (maximaal 12 teams) 23+ Vrouwen (maximaal 12 teams)
U23 Mannen (maximaal 12 teams) Vrouwen U23 (maximaal 12 teams)
U18 Mannen (maximaal 12 teams) U18 Vrouwen(maximaal 12 teams
U15 Mannen (maximaal 6 teams) U15 Vrouwen (maximaal 6 teams)
MIXU13 (maximaal 6 teams) MIXU10 (maximaal 6 teams)

Naast deze vaste categorieën kan de organisatie van een lokale voorronde beslissen om één of meerdere categorieën toe te voegen.

Check deze pagina voor de uitleg hoe je jouw team kan inschrijven. 

Vragen

Heb je vragen over de inschrijving of over de Streetball Masters Tour? Neem dan contact met ons op via:

Tel: 030 2020 136
Mail: streetballmasters@basketball.nl 

NBB video

 

  -  

Meer »

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF