U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Volle Vijf Meihal geniet van Ziggo Sport DBL All Star Gala

Terug naar overzicht

Volle Vijf Meihal geniet van Ziggo Sport DBL All Star Gala

19 februari 2017 16:50:00

De Dutch Basketball League kan terugkijken op een geslaagd basketballfeest. In Leiden werd zondag het jaarlijkse Ziggo Sport DBL All Star Gala gehouden. Liefst zeventienhonderd fans genoten van de beste driepuntschutters, spectaculaire dunks en de aantrekkelijke All Star Game, gewonnen door de Orange Lions.

Het evenement in de Leidse Vijf Meihal begon met een onderonsje tussen het publiek en de spelers van de clubs uit DBL, waarbij vooral de jonge fans de kans kregen om een handtekening te scoren en op foto te gaan met een van de aanwezige spelers.

Het volgende onderdeel was de eerste ronde van de Spalding 3-point shoot-out. Daarbij kwalificeerden Maarten Bouwknecht (New Heroes Den Bosch), J.T. Yoho (Landstede) en Jessey Voorn (Zorg en Zekerheid Leiden) zich voor de finale later op de dag.

Tijdens de Zorg en Zekerheid Skill Contest kreeg Kasper Averink (BSW Weert) de kans om La'Shard Anderson (Forward Lease Rotterdam) te onttronen. Hoewel Anderson vorig jaar nog de titel binnensleepte, moest hij dit keer zijn meerdere erkennen in Averink.

Met het oog op het EK 3x3 basketball komende zomer op het Museumplein  in Amsterdam werd het publiek getrakteerd op een nadere kennismaking met deze snel groeiende basketballvariant, die mogelijk al bij de Spelen in Tokyo in 2020 als onderdeel wordt toegevoegd aan het olympische programma. Daartoe nam een viertal spelers van de Orange Lions in de zaal het op tegen de nationale 3x3 selectie, met drie van de vier spelers die bij het EK in 2016 brons hadden veroverd. Bij deze PEAK 3x3 demo slaagden de 3x3 internationals erin de overwinning binnen te slepen door met 10-15 te winnen.

De hoofmaaltijd van het Gala was de All Star Game tussen de Orange Lions en de beste spelers uit de DBL. In het begin van het duel namen de DBL All Stars een voorsprong van vijf punten. In die fase was Donar-speler Jason Dourisseau de grote man met elf punten, twee rebounds en één assist.

Na het eerste kwart werd de finale van de Spalding 3-point shoot-out afgewerkt. Maarten Bouwknecht, die in de eerste ronde de meeste punten (negentien) bij elkaar had geschoten, bleef in de finale steken op zeventien punten. Jessey Voorn schoot zijn eerste tien ballen raak, maar maakte het op het einde toch nog spannend. Voorn eindigde uiteindelijk op achttien punten, eentje meer dan Bouwknecht en won zo het evenement.

Na de de hervatting van de All Star Game bleven de teams aan elkaar gewaagd. Na twee keer acht minuten spelen stonden de DBL All Stars bij de rust nog steeds op voorsprong: 58-52.

Na een aantal missers aan de kant van de DBL All Stars leek het erop dat de Orange Lions de leiding in de wedstrijd definitief over zouden nemen. Ze namen een voorsprong van vijf punten, maar al snel herpakten de DBL All Stars zich en dat resulteerde na het derde kwart in een 88-84 voorsprong. 

De Orange Lions slaagden er in het laatste kwart in alsnog de zege naar zich toe te trekken, met een belangrijke rol van center Nick Oudendag in de laatste twee minuten. Het werd uiteindelijk 109-100 voor de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren, die in Olaf Schaftenaar de uitblinker had met 26 punten en werd uitgeroepen tot MVP.

Daviyon Draper van Zorg en Zekerheid Leiden schreef de Schelde Sports Dunk Contest op zijn naam. De Leidse Amerikaan is de opvolger van Jeroen van der List, die via een film de deelnemers vooraf veel succes toe had gewenst.

Kijk voor meer op www.basketballleague.nl.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF