U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Paul Meijering Stainless Steel sponsor Nederlandse 3x3 selecties

Terug naar overzicht

Paul Meijering Stainless Steel sponsor Nederlandse 3x3 selecties

10 juni 2017 13:38:00

De nationale 3x3 basketballteams die Nederland vertegenwoordigen bij het WK en EK deze zomer, gaan dat doen met Paul Meijering Stainless Steel op het shirt. Het roestvast staalbedrijf uit Zaltbommel, sinds 2015 al sponsor van de Orange Lions in de zaal, gaat nu ook de 3x3 selecties van de Nederlandse Basketball Bond sponsoren.

Paul Meijering Stainless Steel wil de beste zijn op de Europese markt voor roestvast staal, een ambitie die ook geldt voor de 3x3 teams van de NBB. 'Elke situatie vereist een andere aanpak', vinden ze bij Paul Meijering, als toelichting op de keuze om de wereld van 3x3 basketball te betreden.

De overeenkomst geldt vooralsnog voor de zomer van 2017. Het contract met de NBB is vandaag (zaterdag 10 juni) getekend in Den Haag, waar de wereldtop van het snel groeiende 3x3 basketball neerstrijkt voor de The Hague 3x3 Challenger. Daar komen zaterdag 10 juni liefst vijf Nederlandse teams in actie, waaronder Team Amsterdam, dat wordt gevormd door spelers van de huidige nationale 3x3 selectie bij de mannen.

In 2015 stak Paul Meijering Stainless Steel zijn nek uit door de Nederlandse mannenploeg in de zaal te gaan steunen, die zich dat jaar voor het eerst in 25 jaar voor het Europees Kampioenschap had geplaatst. Nu maakt het bedrijf ook de stap naar de razend populaire 3x3 variant, door ook daar de nationale selecties financieel te gaan ondersteunen.

De timing had niet beter kunnen zijn, want gisteren is bekend geworden dat 3x3 basketball een olympische status krijgt en bij de Spelen in Tokyo in 2020 op het programma staat. Nederland speelt in het mondiale 3x3 basketball een vooraanstaande rol. De mannenploeg veroverde in 2016 brons bij het EK in Roemenië. Deze historische medailles (het eerste eremetaal ooit voor een valide mannenploeg op een groot internationaal toernooi) gaan de Orange Lions van 7 t/m 9 juli verdedigen bij de FIBA 3x3 Europe Cup op het Museumplein in Amsterdam.

Maar eerst doen de nationale 3x3 teams mee aan het de FIBA 3x3 World Cup 2017 die van 17 t/m 21 juni in het Franse Nantes wordt gehouden. Overigens gaan ook de Nederlandse teams die zich plaatsen voor de World Tour de naam van Paul Meijering Stainless Steel dragen; op de arm, aangezien shirtsponsporing daar niet is toegestaan. Het eerstvolgende kwalificatiemoment is de 3x3 Challenger in Den Haag.

Martin Ho Suie Sang, manager 3x3 basketball bij de NBB: “We zijn heel erg blij met Paul Meijering Stainless Steel. Door de steun van dit mooie bedrijf vol liefhebbers van basketball kunnen we in de zomer van 2017 een aantal mooie stappen maken richting de toekomst en ons optimaal voorbereiden op het EK 3x3 in Amsterdam. Nu we gisteren hebben gehoord dat 3x3 basketball de olympische status heeft verworven, kunnen we ons samen gaan richten op Tokyo 2020.”

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF