U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Indoorseizoen Streetball Masters Tour uitgebreid met Den Haag

Terug naar overzicht

Indoorseizoen Streetball Masters Tour uitgebreid met Den Haag

5 december 2017 17:19:00

Het indoorseizoen van de vernieuwde Streetball Masters Tour wordt uitgebreid met een extra voorronde. Op maandag 2 april - Tweede Paasdag - is Den Haag de laatste voorronde van het indoorseizoen van de grootste 3x3 tour van Europa. Het evenement dat aan de Nederlandse 3x3 kalender is toegevoegd, wordt gehouden op een mooie nieuwe locatie: de Sportcampus Zuiderpark. 

Tijdens deze voorronde van de Streetball Masters in Den Haag is de Elite-categorie een Qualifier voor de FIBA 3x3 Challenger, die later tijdens het zomer seizoen plaatsvindt in Den Haag. Een Elite-team kan zich via deze Qualifier dus plaatsen voor de FIBA 3x3 Challenger Den Haag.

Let op: de buitenlandse winnaars van de elf eerder gespeelde indoor voorrondes plaatsen zich automatisch voor de Qualifier. Nederlandse teams worden geselecteerd op basis van het aantal ranking points na het toernooi in Utrecht op 25 februari (een team dient aan minimaal één voorronde van het indoorseizoen deel te nemen).

Next up: Amsterdam op 23 december
Inmiddels zijn de eerste twee voorronden van Streetball Masters Tour 2017/18 gespeeld. Dat waren Zaltbommel op 14 oktober (bij 3x3 sponsor Paul Meijering Stainless Steel) en Almere op 25 november (tijdens het Nationaal Basketball Congres). De volgende voorronde is Amsterdam op zaterdag 23 december in de befaamde Apollohal, dat met zijn industriële look een prachtig decor vormt voor 3x3 basketball. Schrijf je snel in voor Amsterdam, Den Haag of een van de andere vooronden.

Veranderingen voor U10, U11 en U13
Overigens zijn er een paar kleine veranderingen doorgevoerd in de jeugdige leeftijdsklassen. Zo is de categorie U10 aangepast naar U11 vanwege het leeftijdsverschil. De categorie U13 speelt voortaan op een hoge basket met een Wilson 3x3 bal, de categorie U11 doet dat op een lage basket met balmaat vijf.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF