U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » NBB zoekt enthousiaste stagiair 3x3 evenementen

Terug naar overzicht

NBB zoekt enthousiaste stagiair 3x3 evenementen

17 januari 2018 16:20:00

3x3 basketball is wereldwijd aan een enorme opmars bezig. FIBA ziet deze discipline als de ideale manier om de basketbalsport (nog) populairder te maken en de sport bij een breder publiek te introduceren. De ultieme erkenning voor deze nog jonge discipline kwam afgelopen juni. Het IOC heeft 3x3 omarmd en vanaf Tokyo 2020 toegevoegd aan het Olympische programma.

Vanwege het ‘urban’ karakter, de laagdrempeligheid, de zichtbaarheid en het dynamische van deze discipline is 3x3 vooral onder jongeren enorm populair. Dit is ook een van de redenen waarom IOC het heeft toegevoegd aan de Olympische Spelen.

Nederland is internationaal een van de voorlopers binnen het 3x3 basketball. De nationale teams hebben in 2017 maar liefst vijf medailles behaald op EK’s en WK’s. Nederland staat in alle categorieën in de top tien van de internationale ranking. En de Streetball Masters Tour is een van de grootste 3x3 tours van de wereld.

Opdracht
De stagiair zal onder leiding van de eventmanagers van de Nederlandse Basketball Bond als medewerker meedraaien, met name op het gebied van 3x3 basketball. Een aantal taakgebieden zullen zijn:

  • Meedraaien in de organisatie van Streetball Masters 2018
  • Organisatie nationale en internationale 3x3 toernooien en evenementen
  • Verzamelen commercieel interessante 3x3 data
  • Versterken Nederlandse 3x3 community op sociale media: Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat

Profiel kandidaat
De stagiair waar de NBB naar op zoek is, heeft affiniteit met sport en heeft geen moeite zich in te leven in de doelgroep van 3x3 basketball. Basketballervaring is een pré, maar geen voorwaarde. Ook het bezit van een rijbewijs is een pré. Eigenschappen als hard werken, leergierigheid, flexibiliteit en pro-actieve houding worden zeer gewaardeerd. Daarnaast verwachten we van de stagiair een zelfstandige werkhouding en tegelijkertijd bewuszijn dat hij/zij in een team samenwerkt. Hij/zij dient zowel digitaal, schriftelijk als mondeling communicatief vaardig te zijn.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de NBB en 3x3 Basketball op www.basketball.nl/3x3.  

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Gerge Emmen, via streetballmasters@basketball.nl. Naar dit e-mailadres kun je ook je motivatiebrief met CV opsturen.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF