U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Streetball Masters 2017/2018 telt af naar twee deel indoorseizoen

Terug naar overzicht

Streetball Masters 2017/2018 telt af naar twee deel indoorseizoen

18 januari 2018 13:09:00

Streetball Masters 2017/2018 geniet momenteel even van een welverdiende break. Het eerste indoordeel van de grootste 3x3 Tour van Europa zit er inmiddels op. Die begon op 14 oktober vorig jaar met de kick-off in Zaltbommel, bij 3x3 sponsor Paul Meijering Stainless Steel. De laatste van de tien toernooien van het eerste deel was Spijkenisse op 7 januari. Opvallend was dat Amsterdam op 23 december in de iconische Apollohal met deelname van liefst 67 teams het drukst bezochte indoortoernooi ooit was.

Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuw stijl ruim twintig 3x3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van mei t/m augustus wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m april binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

De Streetball Masters Tour 2017/2018 gaat verder op zaterdag 25 februari a.s. in Utrecht. Voor deze voorronde loopt de inschrijving al lekker met inmiddels 23 aangemelde teams, waarvan elf bij de elite mannen. Daarna volgt nog Den Haag op maandag 2 april (Tweede Paasdag), wat tevens een satellite toernooi is. Dit betekent dat de winnaar in de ELITE-categorie zich automatisch plaatst voor de Challenger in Den Haag, die in juni georganiseerd zal worden.

Bij de Nederlandse Basketball Bond zijn we inmiddels volop bezig met de voorbereiding op én het plannen van het outdoorseizoen van Streetball Masters 2017/2018. Het belooft op voorhand al een mooie zomer te worden met tal van gave 3x3 evenementen in het land. De kalender voor het zomerdeel is nog niet helemaal rond en wordt hoogstwaarschijnlijk in februari gepubliceerd.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF