U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Streetball Masters Outdoor op 12 mei van start in Amersfoort

Terug naar overzicht

Streetball Masters Outdoor op 12 mei van start in Amersfoort

3 maart 2018 16:36:00

De kalender van Streetball Masters 2017-2018 Outdoor is bekend gemaakt. Vanaf 12 mei staan er twaalf voorronden op het programma, verspreid over Nederland, waarbij Amersfoort op zaterdag 12 mei het spits afbijt. Nieuw op de kalender van het 3x3 outdoorseizoen zijn Assen (17 juni) en Harderwijk (7 juli). De finales zijn op 20 en 21 juli op het Hoekenrodeplein in Amsterdam.

Mannen U18 Elite
Alle leeftijdscategorieën waarin kan worden deelgenomen, zijn hetzelfde als bij het indoorseizoen. Het enige verschil is de toevoeging van de categorie Mannen U18 Elite. 

Inschrijven
Je kunt je vanaf nu inschriiven voor de outdoortoernooien. Iedereen die mee wil doen aan Streetball Masters 2017-2018 Outdoor kan zich aanmelden via de site van de Nederlandse Basketball Bond of play.3x3fiba.com.

Aflsuiting indoorseizoen
Maar voor het zover is, sluiten we eerst nog het indoorseizoen van Streetball Masters 2017-2018 af. Dat gebeurt op 2 april in Den Haag. Daar vindt tevens een satellite plaats, waar de Elite Mannen een ticket kunnen verdienen voor de Challenger die tijdens Streetball Masters Outdoor in Den Haag op 2 en 3 juni wordt gehouden. Klik hier om je in te schrijven voor het laatste indoortoernooi op 2 april.

Grootste tour van Europa
Nederland beschikt met Streetball Masters 2017-2018 over de grootste 3x3 tour van Europa. Door de samenvoeging van de winter- en zomertour telt Streetball Masters nieuwe stijl maar liefst vijfentwintig 3x3 toernooien, verspreid over het hele jaar. Van mei t/m september wordt er buiten gespeeld, van oktober t/m april binnen. Toernooien in de maanden februari, maart en april worden in competitievrije weekenden gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Wil je meer weten 3x3 basketball bij de NBB, bezoek dan de speciale 3x3 sectie van deze website.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF