U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Indoorseizoen Streetball Masters afgesloten met record aantal teams

Terug naar overzicht

Indoorseizoen Streetball Masters afgesloten met record aantal teams

4 april 2018 20:48:14

De Streetball Masters 2017-2018 Indoor is afgesloten met een record. In Den Haag deden op Tweede Paasdag (maandag 2 april) liefst 76 teams mee aan de apotheose van het 3x3 indoorseizoen, waarmee de Nederlandse Basketball Bond weer een mijlpaal bereikte. Nog nooit deden er zoveel 3x3 teams mee aan een indoortoernooi.

De twaalfde en laatste voorronde werd gehouden op de Sportcampus Zuiderpark. Daar hadden de organisatoren DEA Basketball, ST4R, Stichting Studentensport Nederland en de NBB de zaken perfect voor elkaar. Er werd op liefst twaalf velden tegelijk 3x3 basketball gespeeld.

Streetball Masters Den Haag was tevens een zogenaamde Satellite; een invitatietoernooi van de FIBA, waarvoor twaalf teams waren uitgenodigd, waaronder vier Nederladse: Team Leiden, Amsterdam, The Iceman en Den Haag (Nederland). Winnaar van de Satellite werd Ghetto Basket. De Letse ploeg plaatste zch met de zege voor de The Hague 3x3 Challenger in Den Haag op 2 en 3 juni.

Naast de Satellite Den Haag in combinatie met de laatste voorronde van het indoorseizoen stond ook de eerste editie van het Nederlands Studenten Kampioenschap 3x3 op het programma.

Hieronder vind je alle winnaars van Streetball Masters Den Haag op een rij:

Elite: Ghetto Basket
Mannen 23+: Stroopwafelpuntneus
Mannen U23: Uncle Drews
Mannen U18: OpenRun Eliteballers
Mannen U15: Lokoboys
Vrouwen 23: Open Run Bal
Vrouwen U23: Open Run
Meisjes U18: ConcretelionsxApollo
Meisjes U15: Dream Team
MixU13: Apollo Kings

Met de zomer in aantocht, gaat over vijf weken al het outdoorseizoen van start. Next stop van Streetball Masters 2017-2018: Amersfoort op 12 mei. Hieronder de volledige kalender:

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF