U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Worthy de Jong en Aron Royé eerste captains 3x3 PRO League

Terug naar overzicht

Worthy de Jong en Aron Royé eerste captains 3x3 PRO League

6 juni 2018 10:45:00

Over twee dagen start in Manilla de WK 3x3 basketball. Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst en Aron Royé vertegenwoordigen Nederland in de Filipijnse hoofdstad. Op de dag van vertrek naar het WK maakt Royé bekend deel te gaan nemen aan de 3X3 PRO League, de professionele Nederlandse 3x3 Basketball League die volgende maand plaatsvindt in Amsterdam. Naast Royé is de organisatie van de PRO League verheugd dat ook profbasketballer en vijf-tegen-vijf international Worthy de Jong één van de twaalf teamcaptains zal zijn tijdens de PRO League.

3X3 PRO League
Drie weekenden lang wordt er in juli door twaalf teams op het hoogste niveau gestreden om een prijzenpot van twintigduizend euro. 3X3 PRO, de organisatie achter de 3X3 PRO League organiseert deze eerste editie in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en diverse (innovatieve) world leading partners. He eerste speelweekeinde is op 7 en 8 juli a.s..

Worthy de Jong
Naast Aron Royé heeft ook de ervaren prof en international (55 interlands) Worthy de Jong zich gecommitteerd als teamcaptain aan de 3X3 PRO League. Het afgelopen seizoen speelde De Jong voor Zorg en Zekerheid Leiden. Met zijn team behaalde hij de finale van de play-offs van de Dutch Basketball League. In 2016 werd hij nog gekroond tot Most Valuable Player (MVP) van Nederland. Met de blik op Tokyo ziet De Jong de PRO League als een geweldig moment om 3x3 basketball te omarmen. De Jong: ”De liefde voor de sport is begonnen buiten op straat. Dat een nieuwe flitsende vorm van basketball nu een professionele plek krijgt met een eigen competitie is geweldig, Dat we als Nederland kans maken op een olympisch ticket, zou een droom zijn die werkelijkheid wordt.”

Olympische sport
In 2020 zal 3x3 basketball voor het eerst onderdeel zijn van de Olympische Spelen. Nederland heeft zich de afgelopen jaren sterk gemanifisteerd ten opzichte van de internationale concurrentie. Met de Olympische Spelen van Tokyo in aantocht komt de concurrentie dichterbij. “Daarom is de komst van de 3X3 PRO League ook zo’n belangrijke stap in de professionalisering van de sport. Ik ben trots dat spelers als Worthy de Jong en Aron Royé als captains hun teams gaan leiden tijdens de eerste editie van deze 3X3 PRO League”, aldus Jesper Jobse, speler van de Orange Lions 3x3 en mede-initiatiefnemer van de 3X3 PRO League. “We hebben vorig jaar op het WK een fantastisch resultaat neergezet en ook het afgelopen weekend tijdens de FIBA Challenger in Den Haag hebben we ons weer van onze beste kant laten zien. Deze resultaten zijn goed voor ons zelfvertrouwen, maar bieden geen garanties voor de toekomst."

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF