U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Nederlandse U18 3x3 teams dit weekend in actie op EK-kwalificatie

Terug naar overzicht

Nederlandse U18 3x3 teams dit weekend in actie op EK-kwalificatie

2 augustus 2018 10:49:00

De Orange Angels en Orange Lions U18 3x3 spelen dit weekend voor een ticket op de Europese Kampioenschappen 3x3 later dit jaar in Hongarije. De teams presteerderen in 2017 erg goed op de EK, waarbij de Lions de zilveren- en de Angels de Bronzen medaille mee naar Nederland namen. 

Orange Lions
Selectie: Bram Cisse, Denzel Ndongosi, Jef de Vries, Nesta Agasi.
Schema: Klik hier

De Lions nemen het tijdens de qualifier in de poulefase op tegen gastland Hongarije, Wit-Rusland, Tsjechië en Montenegro. Oranje moet minimaal bij de top drie van de tien deelnemende teams eindigen op zich te plaatsen voor het EK. Als gastland Hongarije bij de eerste drie eindigt, is een vierde plaats voor Nederland ook voldoende. 

Coach Frank Vermeulen hamert binnen zijn team vooral op de focus die er moet zijn: "Dit weekend moet alles goed gaan, alles moet kloppen. Mentaal moeten we in onze focus zitten en we moeten hard en fysiek spelen. Een goed begin is in zo'n toernooi zo enorm belangrijk, verlies je direct de eerste wedstrijd, dan maak je het jezelf enorm lastig." 

Vermeulen ziet zeker kansen voor zijn team: "We hebben team met een mooie balans tussen basketball IQ en atletisch vermorgen, dat past perfect bij de speelstijl die we binnen de Nederlandse 3x3 teams hanteren. We moeten daarom ook vooral uitgaan van onze eigen kracht, dan is alles mogelijk. Wij zijn er klaar voor."

Orange Angels
Selectie: Nanneke Vissers, Birte Steggink, Chermensa van la Parra, Lies van Straaten
Schema: Klik hier

De Angels zijn tijdens de qualifier in Frankrijk ingedeeld in een poule met Roemenië, België en Ierland. In totaal doen er acht teams mee aan de qualifier in Frankrijk waarbij de Angels minimaal bij de top vier moeten eindigen om zich te plaatsen voor het EK. 

Coach Jeanine Tjin-A-Sioe draaide een prima voorbereiding met de selectie. Zowel Streetball Masters Rotterdam en de Streetball Masters Finals werden in de U23 categorie winnend afgesloten. Afgelopen weekend werd in Antwerpen twee keer de halve-finale (voorronde en landelijke finale) bereikt. "In de voorbereiding hebben we een mooie groei doorgemaakt, we merken dat we steeds een hechter team worden en dat is natuurlijk super belangrijk in 3x3." aldus Tjin-A-Sioe. 

Ook Tjin-A-Sioe ziet goede kansen voor de Angels: "Ons team bestaat uit diverse speelsters die in- en outside kunnen spelen, een goede drive in huis hebben, creatief zijn en ook allen een prima schot hebben! Onze focus ligt altijd op een snelle transitie. Er liggen prima kansen voor ons, maar we mogen niemand onderschatten".

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF