U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Geen halve finale voor Team Amsterdam Inoxdeals in Mexico City

Terug naar overzicht

Geen halve finale voor Team Amsterdam Inoxdeals in Mexico City

10 september 2018 12:11:00


Foto's FIBA

Team Amsterdam Inoxdeals is er niet in geslaagd de halve finales van de Mexico City Masters te bereiken. Het Nederlandse 3x3 kwartet - als tweede geplaatst in de Mexicaanse hoofdstad - begon het toernooi zaterdag goed door in de groepsfase van het Argentijnse Villa Maria (22-9) en het Braziliaanse Rio de Janeiro (18-15) te winnen.

In de kwartfinale stonden Aron Royé, Dimeo van der Horst, Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren, die eerder dit jaar zilver wonnen bij het WK, zondagavond tegenover Princeton uit de Verenigde Staten. De Amerikanen wonnen met 14-20 van Team Amsterdam. Winnaar van de Mexico City Masters werd het Sloveense Ljubljana.

De Nederlanders zijn op jacht naar een ticket voor de World Tour Final later dit jaar in China. Mexico City was voor de mannen van Team Amsterdam Inoxdeal hun vijfde deelname aan een World Tour Masters. De Nederlanders hebben nog steeds goede kansen om naar China af te reizen. Ze staan nu vierde op de Tour ranking achter Novi Sad, Liman en Ljubljana, die al één of meerdere Masters-toernooien hebben gewonnen.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF