U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Janine Guijt vervangt geblesseerde Marlou de Kleijn

Terug naar overzicht

Janine Guijt vervangt geblesseerde Marlou de Kleijn

13 september 2018 22:00:31

Janine Guijt vervangt Marlou de Kleijn bij de Orange Angels 3x3, die zaterdag 15 september a.s. aan de FIBA 3x3 Europe Cup in Roemenië beginnen. De onfortuinlijke De Kleijn kreeg tijdens een scrimmage wedstrijd tegen Frankrijk een elleboog tegen haar hoofd en liep daardoor een hersenschudding op.

De medische staf vindt het niet verantwoord om De Kleijn te laten spelen. De door bondscoach Hakim Salem opgeroepen Janine Guijt is inmiddels onderweg naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. De speelster van Loon Lions is de nummer één van de Nederlandse ranking en heeft de hele zomer met de nationale 3x3 selectie meegetraind. Guijt doet later deze maand op 21 en 22 september ook nog met de Orange Angels U23 mee aan de finale van de FIBA U23 3x3 Nations League in India.

De Orange Angels 3x3 verdedigen in Boekarest bij het EK het brons dat ze vorig jaar op het Museumplein in Amsterdam veroverden. De Nederlandse vrouwen spelen hun eerste groepswedstrijd zaterdag om 16.25 uur tegen Servië  en daarna om 20.25 uur tegen gastland Roemenië. Als ze de laatste acht halen, komen ze op zondag 16 september weer in actie.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF