U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Angels lopen kwartfinales bij WK 3x3 U23 mis

Terug naar overzicht

Orange Angels lopen kwartfinales bij WK 3x3 U23 mis

5 oktober 2018 16:00:00


Foto's FIBA

De Orange Angels zijn er niet in geslaagd de kwartfinales bij de FIBA 3x3 U23 World Cup in China te bereiken. Op de tweede speeldag in de groepsfase bij de vrouwen won Nederland weliswaar beide wedstrijden, maar dat was niet voldoende voor een plek bij de laatste acht bij het mondiale titeltoernooi in Xi'an.

Door de 18-16 zege van Wit-Rusland op Oekraïne eindigden drie teams in groep B met drie zeges en een nederlaag. Op basis van het puntengenmiddelde per duel werd Nederland derde. Oekraïne scoorde in vier duels 17,0 punten gemiddeld, Wit-Rusland 15,8 en Nederland 15,3. 

Het Nederlandse viertal, bestaande uit Janine Guijt, Marieke van Schie, Julia Jorritsma en Janiek van Veen, was vrijdag in de laatste twee groepsduels eerst met 14-9 te sterk voor Indonesië en daarna met 21-7 voor Kazakstan. De 14 en 12 punten die Nederland tegen respectievelijk Oekraïne en Wit-Rusland scoorde in de eerste twee duels, bleken achteraf net te weinig. 

Bondscoach Molly McDowell verwoordde de teleurtstelling bij de Angels als volgt: "We dachten dat we een goede loting hadden en een kans te maken om door te gaan. Ook onze mogelijke tegenstander in de kwartfinale bood perspectief. Dan is dit toch wel een schok. Dat Oekraïne verliest van Wit-Rusland was al de eerste klap en dan scoor je zelf te weinig punten tegen Indonesië. Maar dat is 3x3. Je verliest een keer en het kan meteen gedaan zijn. Het is zo belangrijk om er elk duel weer te staan en niet alleen te winnen, maar dat ook met zoveekl mogelijk punten voor te doen."

De Orange Lions zijn nog wel in de race voor een plek in de kwartfinales. De Nederlandse mannen komen zaterdag in actie voor hun laatste twee groepswedstrijden.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF