U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Ook Orange Lions niet naar kwartfinales WK 3x3 U23

Terug naar overzicht

Ook Orange Lions niet naar kwartfinales WK 3x3 U23

6 oktober 2018 15:10:00


Foto's FIBA

Ook de Orange Lions zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de laatste acht van de FIBA 3x3 U23 World Cup in China. Op de tweede speeldag van de groepsfase boekten Jaouad Darib, Jan Driessen, Daan Rosenmuller en Lenno Witteveen weer één zege en één nederlaag.

Eerst werd zaterdag in Xi'an overtuigend met 22-6 van Kyrgyzstan gewonnen. De vierde wedstrijd in groep B ging echter nipt met 16-14 verloren, waardoor de Lions van bondscoach Frank Vermeulen met twee overwinningen en twee nederlagen als derde eindigden in hun poule achter Rusland en Frankrijk. Om door te gaan naar  de kwartfinales had Nederland bij de eerste twee moeten zitten.

Daarmee zit het WK in China er voor de Nederlandse afvaardiging erop. Ook de Orange Angels haalden de laaste acht niet. Zij wonnen drie van hun vier groepsduels, maar scoorden 0,5 punt per duel te weinig om in het toernooi te blijven. 

Er was wel individueel succes voor Janiek van Veen. De 23-jarige Angel won de Skills Contest door in Duitse Theresa Simon in de finale te verslaan.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF