U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Orange Angels 3x3 stranden in kwartfinale Jeugd Olympische Spelen

Terug naar overzicht

Orange Angels 3x3 stranden in kwartfinale Jeugd Olympische Spelen

17 oktober 2018 09:56:00

De Orange Angels 3x3 U18 hebben in Buenos Aires de halve finale van de Jeugd Olympische Spelen niet weten te bereiken. In een spannende kwartfinale was de Verenigde Staten met 18-14 te sterk voor Talent TeamNL.

Drie van de vier speelsters van Nederland wisten hoe het was om van de VS te winnen. Tijdens het WK 3x3 U18 in 2016 wonnen de Angels namelijk al van de Amerikanen, de Angels startten dan ook zelfverzekerd aan de wedstrijd. De Amerikaanse verdediging stond echter als een huis en Nederland kwam moeilijk tot scoren. Daarnaast had Nederland moeite met de 1.93 lange Aliyah Boston, die het de Angels in de bucket erg moeilijk maakte.

De VS nam de voorsprong in de wedstrijd maar de Angels bleven de gehele wedstrijd aangehaakt. Toen Amerika in het slot van de wedstrijd op 10 teamfouten stond, en Nederland twee vrije worpen en balbezit kreeg, hadden de Angels zelfs nog even de kans om op gelijke stand te komen. De schoten van buitenaf vielen helaas niet zoals gehoopt en de Amerikanen konden de wedstrijd op slot gooien. 

Hakim Salem, die op uitnodiging van NOC*NSF aanwezig was in Buenos Aires, vindt dat er met trots teruggekeken kan worden op het Olympische toernooi: "Het toernooi zit er helaas op. We merken dat het niveau bij de vrouwen enorm hoog is en dat landen 3x3 heel serieus nemen. Eindigen bij de beste acht teams van de wereld, op het allerhoogste niveau, is dan ook een prestatie om trots op te zijn". 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF