U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Team Amsterdam Inoxdeals maakt zich op voor World Tour-finale

Terug naar overzicht

Team Amsterdam Inoxdeals maakt zich op voor World Tour-finale

24 oktober 2018 20:27:00

Het internationale 3x3 basketbalseizoen beleeft komend weekeinde in China z'n apotheose. Twaalf teams strijden daar op zaterdag 27 en zondag 28 oktober bij de FIBA 3x3 World Tour Bloomage Beijing Final om de prijzen. Een van die twaalf is Team Amesterdam Inoxdeals, dat zich kwalificeerde voor de finale door vijf top achtklasseringen bij Masters-toernooien. Team Amsterdam werd tweede in Utsynomiya (Japan) en derde in Debrecen (Hongarije).

De twaalf teams die in Beijing in actie komen zijn: Novi Sad Al Wahda (Servië), Amsterdam Inoxdeals (Nederland), Delhi 3BL (India), Gagarin (Rusland), Humpolec Bernard (Tsjechië), Liman TeslaVoda (Servië), Ljubljana (Slovenië), Zemun (Servië), Riga Ghetto (Letland), Princeton (USA), Piran (Slovenië) en Saskatoon (Canada).

Ook Team The Hague meldde zich dit seizoen op de Word Tour en hoopte in China bij de Chengdu Masters door toernooiwinst een ticket voor de finale van de FIBA 3x3 World Tour te bemachtigen. Dat lukte niet. Team The Hague, bestaande uit Jeroen van der List, Matthew van Tongeren, Kasper Averink en Julian Jaring, verloor daar in de halve finales (22-13) van het Servische Liman. In Penang kreeg het team nog een laatste kans om de finaletickets te bemachtigen, de knock-out fase werd echter niet behaald. 

Goed gepresteerd
De Nederlandse 3x3 teams hebben het dit jaar goed gedaan op de World Tour. Team Amsterdam plaatste zich voor vijf Masters-toernooien, vier meer dan in 2017. En Team The Hague stond tweemaal op een Masters-event. Team Amsterdam eindigde uiteindelijk met 275 punten op de vijfde plek op de Tour-ranking, achter Liman (650 punten en twee Masters-zeges), Novi Sad (500 en vier zeges), Riga (316) en Piran (315), voldoende voor een uitnodiging voor de finale. De prestaties van beide Nederlandse teams zorgen er ook voor dat de kans groot is dat Nederland in 2019 Challenger en World Tour tickets krijgt toegewezen. Team Amsterdam en Team The Hague vormen samen de selectie voor het nationale 3x3 team bij de mannen. 

Finale in Beijing
Team Amsterdam wordt in Beijing gevormd door Dimeo van der Horst, Jesper Jobse, Aron Royé en Sjoerd van Vilsteren. Bondscoach Brian Benjamin reist mee met de als vijfde geplaatste Nederlandse mannen. Ze zitten in poule D met het Sloveense Piran (4) en het Indiase Delhi (12). Amsterdam speelt zaterdag eerst tegen Piran (10.15 uur) en om 12.00 uur tegen Delhi). Een plek bij de eerste twee volstaat voor deelname aan de kwartfinales, die beginnen om 7.15 uur op zondagochtend.

Bekijk hier de preview op de finale op de site van de FIBA met mooie beelden van de Nederlanders. De World Tour Finale is live te bekijken via het Youtube kanaal van FIBA3x3. 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF