U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Team Amsterdam Inoxdeals naar kwartfinales bij World Tour Final

Terug naar overzicht

Team Amsterdam Inoxdeals naar kwartfinales bij World Tour Final

27 oktober 2018 15:32:00


Foto's FIBA.

Team Amsterdam Inoxdeals is de finale van de 3x3 World Tour sterk begonnen. Bij de apotheose van het internationale 3x3 basketbalseizoen in China heeft het Nederlandse viertal zaterdag beide wedstrijden in de groepsfase gewonnen, goed voor een plek in de kwartfinales. Eerst was het al vijfde geplaatste Team Amsterdam met 21-16 te sterk voor het Indiase Delhi (12) en daarna moest ook het Sloveense Piran, nummer vier van de plaatsingslijst, het onderspit delven met 21-17. Jesper Jobse voert na twee duels de topscorerslijst aan met 21 punten. 

In de Chinese hoofdstad strijden strijden dit weekeinde (zaterdag 27 en zondag 28 oktober) twaalf teams bij de FIBA 3x3 World Tour Bloomage Beijing Final om de prijzen (40.000 dollar voor het winnende team). Een van die twaalf is Team Amsterdam Inoxdeals, dat zich kwalificeerde voor de finale door vijf top achtklasseringen bij Masters-toernooien. Het is voor de eerste keer van de partij bij de World Tour Final.

De twaalf teams die in Beijing in actie komen zijn: Novi Sad Al Wahda (Servië), Amsterdam Inoxdeals (Nederland), Delhi 3BL (India), Gagarin (Rusland), Humpolec Bernard (Tsjechië), Liman TeslaVoda (Servië), Ljubljana (Slovenië), Zemun (Servië), Riga Ghetto (Letland), Princeton (USA), Piran (Slovenië) en Saskatoon (Canada).

Team Amsterdam, in Beijing bestaande uit Dimeo van der Horst, Jesper Jobse, Aron Royé en Sjoerd van Vilsteren, staat nu in de kwartfinales tegenover het Tsjechische Humpolec. Bij winst wacht in de halve finale de winnaar van de kwartfinale tussen Liman en Riga. Het duel begint zondagochtend Nederlandse tijd om 7.15 uur en is live te volgen via het Youtube kanaal van FIBA3x3. 

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF