U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Team Amsterdam pakt derde plek bij 3x3 World Tour Final

Terug naar overzicht

Team Amsterdam pakt derde plek bij 3x3 World Tour Final

28 oktober 2018 13:41:00


Foto's FIBA.

De 3x3 basketballers van Team Amsterdam Inoxdeals kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Als Orange Lions wonnen ze in juni van dit jaar zilver bij het WK. Dit weekeinde schopten Dimeo van der Horst, Jesper Jobse, Aron Royé en Sjoerd van Vilsteren het tot de halve finales van de prestigeuze 3x3 World Tour Final, de professionele 3x3 tour van de FIBA. Team Amsterdam trok daarin zondag met 19-17 net aan het kortste einde tegen het Letse Riga. UIteindelijk werden de vier Nederlanders als derde geklasseerd en dat leverde hen 18.000 dollar op.

Bij de FIBA 3x3 World Tour Bloomage Beijing Final, de apotheose van het internationale 3x3 basketbalseizoen in China, won het Nederlandse viertal zaterdag beide wedstrijden in de groepsfase tegen het Indiase Delhi en het Sloveense Piran. Dat zorgde ervoor dat het Nederlandse kwartet in de kwartfinale op zondag tegenover het Tsjechische Humpolec kwam te staan. Een 14-11 overwinning bezorgde Team Amsterdam een plek bij de laatste vier. Helaas voor de Nederlanders was het Riga dat de finaleplek binnensleepte. In de finale was het Servische Novi Sad met 20-18 net te sterk voor de Letten, waardoor de Serviërs met 40.000 dollar naar huis gingen. Riga pakte 30.000 dollar.

Op de individuele topscorerslijst pakte Jesper Jobse met 30 gescoorde punten de tweede plek achter de Serviër Dusun Bulut (39).

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF