U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » Goede start VU Amsterdam bij 3x3 University League Finals

Terug naar overzicht

Goede start VU Amsterdam bij 3x3 University League Finals

16 november 2018 13:57:00

De Nederlandse basketbalsters hebben een goed begin gemaakt bij de 3x3 FISU World University League Finals. In het Chinese Xiamen hebben Evi Dekker, Gillian Scholten, Marieke van Schie en Noor Driessen van de eerste drie wedstrijden er twee gewonnen.

Het viertal dat meedoet onder de vlag van de Vrije Univesiteit Amsterdam won donderdag met 22-11 van UNIDAF uit Senegal. Vandaag (vrijdag) leed VU Amsterdam eerst een 16-10 nederlaag tegen Chinese Culture University uit Taiwan, om zich vervolgens te revancheren met een 11-7 zege op Monash University uit Australië. 

Dekker, Scholten, Van Schie en Driessen zijn daardoor als tweede geëindigd in groep C. Ze staan nu zaterdag in de achtste finales in de knock-outfase tegenover ISEG uit Senegal, de nummer drie van groep B. 

De 3x3 FISU World University League 2018, die voor de vierde maal wordt gehouden, is een 3x3 toernooi voor universiteitsteams uit de hele wereld. Na een stevige competitie met kwalifiactietoernooien op de diverse continenten zijn er zestien teams bij de vrouwen (en ook bij de mannen, maar daar doet geen Nederlandse ploeg aan mee) over die in Xiamen van 15 t/m 18 november de finaleronde afwerken.

In de voorbeschouwing op de site van de FIBA wordt de Nederlandse Evi Dekker als een van de speelsters genoemd waar opgelet moet worden, omdat ze in 2016 bij de FIBA 3x3 U18 World Cuo met Nederland verrassend won van de Verenigde Staten.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF