U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » VU Amsterdam 3x3 team uitgeschakeld in kwartfinales

Terug naar overzicht

VU Amsterdam 3x3 team uitgeschakeld in kwartfinales

18 november 2018 11:03:00

De Nederlandse basketbalsters zijn bij de 3x3 FISU World University League Finals uitgeschakeld in de kwartfinales. In het Chinese Xiamen wonnen Evi Dekker, Gillian Scholten, Marieke van Schie en Noor Driessen zaterdag in de achtste finales eerst nog nipt met 11-10 van ISEG uit Senegal, om een dag later met 20-16 te verliezen van de latere verliezend finalist Vasyl Stefanyk University uit Oekraïne.

Het Nederlandse viertal deed onder de vlag van de Vrije Univesiteit Amsterdam mee aan de de 3x3 FISU World University League Finals. Donderdag wonnen de Nederlandse vrouwen in de groepsfase met 22-11 van UNIDAF uit Senegal. Vrijdag leed VU Amsterdam eerst een 16-10 nederlaag tegen Chinese Culture University uit Taiwan, om zich vervolgens te revancheren met een 11-7 zege op Monash University uit Australië. Dekker, Scholten, Van Schie en Driessen eindigden daardoor als tweede geëindigd in groep C.

De 3x3 FISU World University League 2018, die voor de vierde maal werd gehouden, is een 3x3 toernooi voor universiteitsteams uit de hele wereld. Na een stevige competitie met kwalifiactietoernooien op de diverse continenten bleven er zestien teams bij de vrouwen (en ook bij de mannen, maar daar deed geen Nederlandse ploeg aan mee) over die in Xiamen van 15 t/m 18 november de finaleronde afwerkten. Bij de vrouwen ging de titel naar Tsinghua University uit China, bij de mannen was het goud voor Huaqiao University, eveneens uit China.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF