U bevindt zich hier: 3x3 Basketball » Nieuws » WE HERE, Amsterdam: werk maken van 3x3 basketball 

Terug naar overzicht

WE HERE, Amsterdam: werk maken van 3x3 basketball 

1 december 2018 14:12:00


De kick-off van 'WE HERE, Amsterdam' tijdens het Nationaal Basketball Congres.

Met de campagnenaam ‘WE HERE, Amsterdam’ gaan Amsterdamse basketbalverenigingen de komende maanden op scholen, op pleinen, in de wijken en binnen de vereniging zelf 3x3 gebruiken om het 3x3 basketball te promoten en een blijvend 3x3 aanbod te creëren. De verenigingen krijgen daarbij steun van de gemeente Amsterdam, de Nederlandse Basketball Bond en de stichting 3x3 Unites.

Volgend jaar wordt van 18 t/m 23 juni in Amsterdam de FIBA 3x3 World Cup gehouden, het officiële wereldkampioenschap 3x3 basketball voor landenteams. Dan is het Museumplein in Amsterdam, waar in 2017 ook al op succesvolle wijze het EK plaatsvond, zes dagen lang het decor voor een geweldig basketbalfeest. Internationaal gezien vervult Nederland in 3x3 een vooraanstaande rol. De mannen wonnen dit jaar zilver bij het WK, de vrouwen brons bij het EK en met Streetball Masters heeft Nederland al jaren de grootste 3x3 tour van Europa.


2017: De FIBA 3x3 Europe Cup op het Museumplein in Amsterdam.

Op zaterdag 17 november jl. werd tijdens het Nationaal Basketball Congres in Amsterdam het startsein gegeven voor de campagne WE HERE, Amsterdam. De samenwerkende Amsterdamse verenigingen gaan de populariteit van 3x3 en de aandacht voor het WK gebruiken om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met 3x3 basketball. Bij de kick-of van de campagne waren o.a. 3x3 internationals Jesper Jobse en Bas Rozendaal aanwezig. Jobse is ook de drijvende kracht achter de stichting 3x3 Unites.

Urbian Vreds, projectleider WE HERE, Amsterdam bij de gemeente Amsterdam over de campagne: “Dit is een geweldig initiatief om nog meer Amsterdammers te laten bewegen. De Amsterdamse verenigingen, 3x3 Unites, de gemeente en de bond trekken samen op om een blijvend 3x3 basketbalaanbod te realiseren op weg naar en na het WK in Amsterdam.”

Het is de bedoeling dat ook in andere steden in Nederland vergelijkbare initiatieven gaan plaatsvinden. Martin Ho Suie Sang is namens de NBB de landelijke projectleider van het WK-activatie programma en hij merkt dat het enthousiasme in de stad Amsterdam voor 3x3 basketball aanstekelijk werkt: “Ook in de rest van het land zijn we bezig om in aanloop naar het WK samen met verenigingen en gemeenten plannen te maken om basketball lokaal extra op de kaart te zetten, zoals bijvoorbeeld in Amersfoort. Mede dankzij het WK komt er ook lokaal steeds meer vraag naar 3x3 basketball.”

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF